Már majdnem 50 ezer katás hagyott fel a vállalkozással

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 18.

Gazdaság

És ez a szám rohamosan emelkedik. Közben nagyon kevesen használták ki a 12 millió forintos határt.

A korábbi hónapok átlagához képest augusztusban két és félszer nagyobb értékben számláztak a katás vállalkozások – írja az azenpenzem.hu, hozzátéve, hogy 8 hónap alatt csak kevesen érték el a 12 millió forintos határt. Átlagosan 5 millió forint értékben állítottak ki számlát.

A lap emlékeztet: viharos sebességgel végezte ki a kormány júliusban a kata adózási formát (kisadózó vállalkozások tételes adója). A régi kata augusztus 31-ével megszűnt, így utoljára augusztus 31-én számlázhattak katásként a cégek és egyéni vállalkozók.

Mint írják, a szabályváltozás eredménye az lett, hogy szeptember első napjaira a korábbi 460 ezer katásból már közel 50 ezren fejezték beműködésüket, felhagytak a vállalkozással. Ez a szám azóta is rohamosan nő, az elmúlt 9 napban további 4500 cég indította el a végelszámolását.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk