A magyarok kétharmada forint helyett eurót akar

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 18.

Gazdaság

Fél év alatt 6 százalékponttal nőtt az egységes fizetőeszköz támogatóinak aránya Magyarországon.

Változik az euró népszerűsége Magyarországon – derül ki az Eurobarométer felméréséből. Míg februárban a magyar lakosság 61 százaléka támogatta azt, hogy egyetlen egységes fizetőeszköz legyen az Európai Unióban, júliusban már 67 százalék. Az EU 27 tagállama körében nem volt ilyen arányú növekedés, átlagosan 3 százalékponttal nőtt az egységes valutát támogatók aránya.

Az uniós tagállamok esetében az infláció és a jelentős gazdasági krízis miatti félelem végzett az első helyen, míg a magyaroknál az infláció került az első helyre, a második helyen pedig az energia- vagy az áruellátással kapcsolatos problémák, de attól is tart a magyar lakosság, hogy a háború átterjedhet Magyarországra.

Hazánkban több mint ezer ember megkérdezésével végezték el a felmérést, és számos más témát is érintettek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk