Matolcsy György a Fudan Egyetem tiszteletbeli professzora lett

  • narancs.hu
  • 2024. május 27.

Gazdaság

Micsoda megtiszteltetés. 

„Matolcsy György jegybankelnök is meghívást kapott az idén 10. alkalommal megrendezett Tsinghua PBCSF Global Finance Forumra, ahol az innovatív és krízisálló globális pénzügyi rendszer jövőjét, a globális gazdasági fejlődés aktualitásait és a geopolitikai kihívásokat vitatták meg a világ vezető pénzügyi szakemberei. Az eseményt megelőzően a Fudan Egyetem rektora ünnepélyesen átadta a jegybank elnökének az Egyetem tiszteletbeli professzorának való kinevezését” – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB)

 
Matolcsy György átveszi kinevezését
Fotó forrása: Magyar Nemzeti Bank
 

Az MNB közleménye szerint a jegybankelnök „a globális pénzügyi stabilitásra gyakorolt hatások: gazdasági széttagoltság mérséklése és megelőzése” témájú panelbeszélgetésen vett részt. A nemzetközi konferencia fókuszában a gazdasági és pénzügyi területek főbb kérdései, a kínai pénzügyi nyitás és a globális gazdasági fejlődés aktualitásai és a geopolitikai kihívások álltak.

Matolcsy György jegybankelnök a panelbeszélgetés során kifejtette, hogy milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a nemzetközi monetáris rendszer, és melyek a lehetséges megoldások ezekre a kihívásokra. Kiemelte, hogy tanulni kell a gazdasági és pénzügyi ciklusok mintázataiból és ezeket a tanulságokat összegezve a globális monetáris rendszert újra kell tervezni, hogy biztosítsa a globális pénzügyi stabilitást, mivel a pénzügyi rendszer az alapja mindenfajta átmenetnek. Hangsúlyozta, hogy a zöld és a digitális átállás egymásba fonódó szerkezeti változások, amelyek új megközelítéseket igényelnek, a fenntartható pénzügyek elvezetnek az új fenntartható világrendhez, olvasható a közleményben. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk