Meghosszabbítják a törlesztési moratóriumot

  • narancs.hu
  • 2021. május 14.

Gazdaság

A tervek szerint egészen a jövő évi választásokig lehet igénybe venni.

A törlesztési moratórium a maihoz hasonló formában június helyett augusztus végéig maradhat velünk, de aki nyár végéig külön jelzi igényét, az a jövő évi választások utánig, 2022 közepéig veheti igénybe a törlesztés szüneteltetésének lehetőségét - írja a Portfolio.

Mint megjegyzik, az utóbb politikailag erősen motivált döntésnek tűnik.

A lap azt írja, a következő kérdésekben már biztosan döntés született a kormány, az MNB és a Magyar Bankszövetség között:

  • A jelenlegihez hasonló formájában a moratórium nem 2021. június 30-áig, hanem 2021. augusztus 31-áig marad fenn.
  • Később is lesz lehetőség a moratórium igénybevételére, azonban már nem automatikus jelleggel, vagyis nem azok vehetik majd igénybe, akik passzívan benne maradnak, hanem csak azok, akik jelentkeznek a bankjuknál, és belépnek vagy visszalépnek. Utóbbi lehetőségre idén augusztus 31-ig lehet jelentkezni, és a jövő tavaszi választások után, 2022. június 30-án ér majd véget.
  • Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem lehet majd ki-be lépkedni: aki igénybe veszi augusztus 31-ig a hosszabbítást, az már csak kiléphet, visszalépni nem tud majd.

 

Figyelmébe ajánljuk

Vekerdy Tamás: „Ordító dilettantizmus tombol”

  • Orosz Ildikó

Vekerdy Tamás nyolcvan éves volt 2015-ben, amikor interjút készítettünk vele. A legnépszerűbb pszichológust, gyereknevelőt az oktatási helyzetről is kérdeztük, ami azóta sem változott sokat. Hacsak nem romlott.