Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó informatikai cég viszi a MÁV gigatenderét

  • narancs.hu
  • 2019. február 12.

Gazdaság

Informatikai vonalon is hasít a Mészáros-birodalom.

A 4iG Nyrt. nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként 900 milliós megbízáshoz jutott a MÁV INKA2 projektjében - tette közzé a társaság kedden, a BÉT honlapján.

Az IT-vállalat közleménye szerint a projekt célja a MÁV hatékonyabb működésének biztosítása, informatikai alkalmazásainak konszolidációja, melynek keretében gördülő állomány-, és humán erőforrás tervezési és vezénylési rendszer, továbbá adattárház és riporting rendszer megvalósítására. szerződtek.

Az uniós támogatásból megvalósuló projekt szerződés szerinti értéke 900 millió forint plusz áfa.

Mészáros Lőrinc tavaly vásárolta meg a 4iG szoftverfejlesztő céget, a kormány célja pedig, hogy egy helyre terelje az informatikai beruházásokat is. Ezen beruházások felelőse a Digitális Kormányzati Ügynökség, a társaságot Rogán Antal felügyeli. Az informatikai beruházások nagy várományosa pedig épp a fent érintett 4iG Nyrt.

Homolya Róbert MÁV-elnök kifejezetten jó kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinccel, az Átlátszó.hu kora ősszel közzétett cikke szerint például együtt hajókáztak az Adrián.

Mészároshoz köthető luxusjárművön utazott Orbán

Két luxusjármű útját követte az Átlátszó a nyáron. Fontos utasokat vittek. Idén nyáron sokáig követte két exkluzív jármű - egy magánrepülőgép és egy luxusjacht - útját szerte Európában az Átlátszó. Így sikerült lefotózniuk, ahogy Orbán Viktor miniszterelnök egy osztrák lajstromszámú magánrepülőgéppel érkezett haza Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után.

Figyelmébe ajánljuk