Mészárosék viszik a kórházak biztosítását is – százmilliók landolhatnak náluk

  • narancs.hu
  • 2019. március 19.

Gazdaság

A felcsúti birodalom igen jól járhat az üzlettel.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix érdekeltségébe tartozó Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-re bízta a kórházak biztosításainak alkuszi feladatait, ezzel a felcsúti birodalom százmilliós bevételhez juthatott – írja a 24.hu.

Ajánlatot az Uniqua Biztosító Zrt. és az Allianz Hungária Biztosító Zrt. adott, a megbízást utóbbi vitte el összesen 2,6 milliárd forintért. A portál kalkulálása szerint, ha a Hungarikum Alkusz a megbízási díj meghatározásakor nagyon szerény volt és tíz százalékot kért, akkor az Allianz több mint 260 millió forinttal gazdagíttatta őket, ha erősebben fogott a ceruzájuk és 30 százalékos díjat szabtak meg, az Allianznak 780 millió forintnyi mélységben kellett a zsebébe nyúlnia.

Nem ez volt az első milliárdos biztosítási megbízás, amit a Hungarikum koordinált: tavaly tavasszal írtunk arról, hogy a BVH Budapesti Városüzemeltetési Holding Igazgatósága szintén a Hungarikum Alkuszba helyezte a bizalmát, éppen abban az időszakban, amikor Mészáros Lőrinc és felesége is feltűnt a cégben.

Mészáros jó időérzékkel vett céget: behúzott egy hatalmas fővárosi tendert is

A Fővárosi Önkormányzat cégei, illetve vidéki víziközmű-társaságok idén nyáron közös közbeszerzési eljárásban kértek ajánlatot járműflottáik biztosítására. Kitalálják, ki végezte az alkuszi feladatokat? Az alkusz egy olyan cég volt, amely rakétaként lőtt ki az utóbbi években, egyre-másra nyeri el az állami megbízásokat. A Hungarikum Biztosítás Alkusz Kft.

Mire a közbeszerzés lebonyolításához ért a Hungarikum, a Mészáros-házaspár már bevásárolta magát Keszthelyi Erik cégébe. A Hungarikum körülbelül 40 millió forintot spórolt a BVH-nak kétéves időtartamra vetítve, cserébe a 2,7 milliárd forintos becsült biztosítási összeg 30 százalékát is zsebre vághatták.

Keszthelyi Erik élettörténete egyébként sokban hasonlít Mészároséhoz, ő ugyanis egy szekszárdi pincérből lett biztositáskirály.

Figyelmébe ajánljuk