Mindenkinek kényelmetlen, hogy az eladótérben kaptak helyet a palackvisszaváltó automaták

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 15.

Gazdaság

A legtöbb üzlet azt tervezi, hogy máshová teszi a Mohu-masinákat.

A vezető élelmiszerboltláncok kiköltöztetik a palackvisszaváltó automatákat az eladóterekből, de még az üzletek előteréből is, ahol csak lehet.

 – írja vasárnapi cikkében a G7.

Nem vált be, hogy a legtöbb boltban az eladótérben található az automata – írja a G7 gazdasági portál. Az emberek gyakran nagy, palackokkal teli zsákokkal állnak sorban, és ez senkinek sem jó, csúcsidőben mindenki zavarja egymást. Nem egyszerű az automaták környékének tisztán tartása sem. Ha valaki nem vásárolni érkezik az üzletbe, csak palackot visszaváltani, akkor a többnyire csak a pénztárakon keresztül tud kimenni, és még nagyobb a zavar, ha csak bent szembesül azzal, hogy az automaták épp nem működnek.

Az első hónapok tapasztalatai alapján a legtöbb helyen ki akarják tenni az automatákat az eladótérből. „Van ilyen célunk, egyelőre a rendszer működtetésével kapcsolatos tapasztalatok értékelése zajlik, utána fogunk döntést hozni arról, hogy mely konkrét helyszíneken fogjuk megvalósítani az automaták áttelepítését” – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

„A Lidl mind a 209 áruházában megtalálhatók a visszaváltó automaták, különböző elhelyezéssel. A vállalat jelenleg vizsgálja a bejáratnál található gépek áttelepítésének lehetőségét” – árulta el Tőzsér Judit, a Lidl kommunikációs vezetője.

De a költöztetés nem egyszerű, hiszen az áruházak a Mohu vagy a berendezés gyártója által megadott specifikációk alapján kötelesek kialakítani a visszaváltási helyiséget, és minden esetben beltéri működési feltételeket kell biztosítani. Ez meghatározott hőmérsékleti tartományt, zárhatóságot, villamos betáplálást és internetkapcsolatot is magában foglal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk