Magyar gyárban keletkezhetett a BMW-hiba

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 16.

Gazdaság

A Continental egységeiben nem figyeltek a tisztaságra, a kár akár egymilliárd euró is lehet.

A Continental magyarországi üzemében hibázhattak a dolgozók, ami miatt másfél millió autóját hívja vissza a BMW. A gyárban valószínűleg nem gondoskodtak a kellően tiszta környezetről.

Fékproblémák miatt mintegy másfél millió autóját hívja vissza a BMW, mert egyes esetekben vészfékezésnél a fékpedált a normálisnál sokkal nehezebb teljesen benyomni, ami akár balesethez is vezethet. A Totalcar arról számolt be a Bloomberg cikke alapján, hogy valószínűleg Magyarországon gyártott alkatrész miatt kell visszahívni az autókat.

A visszahívási dokumentumok szerint a Continental magyarországi üzemében készülhettek a hibás egységek. A Bloomberg szerint a fékek áramköri lapjai porosak, foltosak maradtak, vagyis a gyárban nem gondoskodtak a kellően tiszta környezetről. Több hónapba telhet a hiba kijavítása, ami egymilliárd euró veszteséget is jelenthet.

Nem ez volt az egyetlen probléma a BMW autóival: a múlt hónapban 1,4 millió járművet hívott vissza Kínában a hibás légzsákok miatt, emellett kiderült, hogy az előző generációs Mini Cooper SE modellek akkumulátorai nincsenek megfelelően szigetelve, ezért nedvesség kerülhet az áramforrásokba, aminek következtében az autók bármikor leállhatnak, sőt ki is gyulladhatnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Jön az ár!

  • narancs.hu

Operatív törzs, várható tetőzés, szentesi kétéltűek, nincs alternatíva – hétfő délelőtti árvízi összefoglaló.