Németországból küldtek vezetőt a debreceni akkugyár élére

  • narancs.hu
  • 2023. április 20.

Gazdaság

A beruházás a műszaki megvalósítás szakaszába lépett. 

Németországból érkezett új ügyvezető a kínai Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) akkumulátor gyártó magyarországi leányvállalatához, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.-hez március végén – írja a 24.hu

Che Guo Cheng a cégbírósághoz benyújtott iratok szerint németországi, erfurti lakcímmel rendelkezik, egy településsel odébb Arnstadtól, ahol a CATL első európai, thüringiai gyáregysége már megkezdte a működését. A frissen kinevezett ügyvezető kanadai állampolgársággal rendelkezik.

A portál szeretett volna többet megtudni Che Guo Cheng szakmai előéletéről, de a cég vezetősége nem kívánt nyilatkozni, későbbre ígértek tájékoztatást. Annyi mindenesetre lehet tudni, hogy Che Guo Cheng mérnök végzettséggel rendelkezik, és régóta a CATL szolgálatában áll.

Az új ügyvezető kinevezése azt jelzi a portál szerint, hogy a kínai tulajdonos immár a műszaki megvalósítás szakaszába lépteti a beruházást. A munkálatok felpörgetését mutatja továbbá, hogya társaság nemrég Debrecenbe tette át székhelyét Budapestről.

A közelmúltban dolgoztuk fel részletesen, hogy hogyan alakítja át a mérnökszakmát a kormány akkunagyhatalmi törekvése. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A régi olaszos hangulat

Orbán Viktor elfoglalásról, visszafoglalásról beszélt Matteo Salvini pártjának buliján, miközben az általa vezetett ország éppen most szegényedik el. Kicsit elmorfondíroztunk azon, miről is van szó.