Orbán Viktor lassan teljesen visszavesz mindent, ami valaha Simicskáé volt
meszaros-lorinc-e1446894739465.jpg

Orbán Viktor lassan teljesen visszavesz mindent, ami valaha Simicskáé volt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2018. december 4.

Gazdaság

Mészáros Lőrinc megvásárolja a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t

Mészáros közleménye szerint magánszemélyként veszi meg a több cégből álló, sárvári központú, a Mezort Zrt. vezetésével működő mezőgazdasági vállalatcsoportot. Az adásvétel a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat. 
A 2004-ben a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével létrehozott Mezort Zrt. és cégei Magyarország egyik legmodernebb, számos agrárágazatban sikeresen tevékenykedő, környezettudatos vállalatcsoportja, amelyek együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt realizálnak. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, és az ahhoz szükséges takarmánygyártás - olvasható a közleményben.

A Mezort valójában Simicska egyik legnagyobb agrárvállalkozása volt, fénykorában évi 200 millió forint osztalékot fizetett és a területeik után évi 3-5 milliárd forint állami támogatásban részesültek. A 2018-as választások után azonban Simicska szinte minden cégétéől megvált, így a Mezorttól is. A vevő Simicska korábbi üzlettársa, Nyerges Zsolt volt, ám már akkor valószínűsíteni lehetett, hogy Mészáros lesz a végállomás. Októberben egy Vörös József nevű ügyvéd vette át a céget, ami most került Mészároshoz.

Érdekesség, hogy a közleményt az MTI hozta le, mely üzletemberként hivatkozik Mészáros Lőrincre. Orbán Viktorról vagy Simicska Lajosról pedig egy szó sem esik.

Figyelmébe ajánljuk