Reagált a Vodafone az eladásra: "Vonzó ajánlatot kaptunk"

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 22.

Gazdaság

A brit anyavállalat azt közölte, őket keresték meg a vásárlók. 

A Vodafone-nak esze ágában sem volt eladni a magyar leányvállalatot, míg nem kaptak egy igen vonzó ajánlatot a 4iG-től és a magyar államtól – derült ki a brit anyavállalat 444.hu-nak küldött válaszából. 

Mint arról beszámoltunk, hétfőn bejelentették, hogy a Jászai Gellért-féle 4iG Nyrt. a magyar állammal közösen 715 milliárd forintért felvásárolja a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-t. A tranzakció után a 4iG 51, a magyar állam 49 százalékos tulajdonos lesz. 

A 444.hu ezzel kapcsolatban kereste meg a brit anyavállalatot, hogy mégis miért döntöttek úgy, hogy teljesen feladják a magyar piacot. Ben Padovan, a Vodafone Group vállalati kommunikációjáért felelős vezetője a lapnak azt írta: 

„A 4iG-vel való egyesülés lehetővé teszi, hogy a Vodafone Magyarország, amely az országban büszke a sikertörténetére és az innovációra, sokkal erősebb és teljesen konvergens szolgáltatóként jelentős szerepet játsszon az ágazat jövőbeni növekedésében és fejlődésében. Az egyesült vállalat növeli majd a versenyt, és könnyebben tud beruházásokat végrehajtani, így elősegíti Magyarország digitalizációját. Ugyanakkor

vonzó ajánlatot kaptunk a Vodafone Magyarországért, amelyet a Vodafone részvényesei érdekében állt elfogadni”

– állt a válaszban. 

A lap rákérdezett arra is, hogy ki kezdeményezte az üzletet:

„A Vodafone-hoz érkezett a megkeresés a vásárlók részéről. Egyéb részletet nem hozunk nyilvánosságra a tárgyalásokról.”

Arra ugyanakkor a lap nem kapott választ, hogy ki volt a tárgyaló fél, a 4iG, vagy az állam képviselője, esetleg mindkettő, és az sem derült ki, hogy mikor kezdődtek a tárgyalások, illetve hogy hogyan határozták meg a részvénycsomag árát. 

Arra viszont reagált a cég, hogy miért gondolják úgy, hogy jó ötlet üzletet kötni a magyar kormánnyal, amikor a cég vállalati alapelvei nem igazán illeszkednek a magyar kormány által képviselt politikába. Erről csak ennyit írt a kommunikációs vezető:

„A Vodafone-nak továbbra is lesz szolgáltatási üzletága Magyarországon, és a Vodafone Magyarországgal is folytatódik az üzleti kapcsolat a Vantage Towers nevű infrastruktúra-cégben lévő 82 százalékos részesedésünkön keresztül.”

Előbbivel arra utaltak, hogy a _VOIS (Vodafone Intelligent Solutions) nevű céget megtartják, a Vantage Towers pedig a Vodafone-hoz tartozó adótornyokat üzemelteti. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Két tüntetés Magyarországon

Internetes tartalomgyártók egy csoportja szervezett tüntetést két héttel ezelőtt pénteken a Hősök terére. A rendezvényen nagyszámú érdeklődő, úgymond tüntető jelent meg, egyes becslések szerint 50 ezren voltak, mások 150 ezresre saccolták a tömeget, nem tudjuk pontosan, a számláló a mai napig pörög, s nem is fogja abbahagyni, míg egy új követőt, feliratkozót is fial. Tény viszont, ami tény, az utóbbi évek legnépesebb tiltakozó megmozdulásáról van szó.

Te(l)jes kanna

A múlt évadban egy szombathelyi előadás, a Horváth Csaba rendezte Kivilágos kivirradtig nyerte el a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját a Színházi Kritikusok Céhétől.

Olvasó kerestetik

Miközben tudjuk, milyen nehézségekkel küzdenek mind a független, mind a kőszínházi társulatok, talán nem az a színházi szféra legnagyobb kérdése, hogy olvasnak-e még az emberek leírt drámaszövegeket.

„Mintha a saját családjukról szólna”

Alföldi Róbert rendezésében mutatták be ősszel a Radnóti Színházban a 3tél című darabját, amelyet korábban London és Zágráb mellett Tokióban is nagy sikerrel játszottak. A szerzővel történelem és politika összefüggéseiről, személyes kötődésről és az állandó kívülállóság érzéséről is beszélgettünk.

Mindent a szemnek

Védi-e szerzői jog a látványtervezőket? A törvény betűje szerint akár védhetné, de a gyakorlatban ezt nehéz érvényesíteni, és jogdíjra csak nagyon ritkán tarthatnak számot a díszlet- és jelmeztervezők. Két szakmabelivel, Nagy Fruzsinával és Egyed Zoltánnal beszéltünk a kérdésről.

„Valami furcsa kereszt”

Júliustól ő lesz a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója. Az eddig szabadúszóként dolgozó alkotót a ma kivételszámba menő, szakmai szempontokon alapuló pályázat mellett a tervei­ről és arról is kérdeztük, miért távolodott el a Freeszfétől.

 

Színjátékkal leplezett hátraarc

Az Országgyűlés hétfőn ratifikálta Svédország NATO-tagságát, előtte pedig Ulf Kristersson kisegítette Orbán Viktort az egyre kínosabb másfél éves színjáték lezárásában. A gyorsan aláírt katonai megállapodások jó ideje a fiókban heverhettek, azaz nem új fejlemények, mint azt a propaganda sulykolja.

Európai választások, hazai tétek

Az elmúlt hetekben a magyar politika a K. Endrének adott elnöki kegyelem, majd Novák Katalin lemondása körül forgott. A történtek jelentőségéhez nem fér kétség: a mélyen megosztott magyar társadalomban szinte páratlan, hogy olyan ügy foglalkoztassa a közéletet, amelynek megítélése tömegek számára nem pártpolitikai kérdés.

„Nem elég a János bácsikat lecserélni”

Egy megismételt kutatás szerint a gyermekbántalmazásért kiszabott büntetések összességükben tovább enyhültek, és a felderített esetek száma is több mint a felére csökkent. És többnyire továbbra sem az agresszort emelik ki a családból, sokkal inkább a gyermekeket.

 

Káderhiány

Kemény, az aljasságtól sem mentes lejárató kampányokra számítanak ellenzéki polgármesterek. A Fidesz imázsát sok más ügy mellett a kegyelmi botrány is megtépázta, és az is látszik, hogy számos helyen nem sikerült a kormánypárti csapatoknak újraszer­vezni magukat 2019 után.