Újabb 3 hónappal meghosszabbította a kormány a betéti kamatstopot

  • narancs.hu
  • 2023. június 27.

Gazdaság

Így szeptember 30-ig érvényes az intézkedés.

 További 3 hónappal meghosszabbította a kormány hétfő esti rendeletében a június végén lejáró betéti kamatstopot változtatás nélkül

írja a Magyar Közlönyben megjelentek alapján a bank360. A kamatmaximalizálás csak a nagy összegű lakossági betétekre és az intézményi befektetők pénzére vonatkozik, a kisbefektetők egyébként sem kapnak akkora kamatot, hogy elérnék a kamatplafonba.

A kabinet 2022. november 22-től vezetett be betéti kamatmaximumot március 31-ig, majd azt 2023. június 30-ig meghosszabbította. Az eddig kötött forint betéti szerződésekre adtak most újabb 3 hónapot, szeptember 30-ig.

A kormány arra hivatkozva hozta, majd hosszabbította meg az intézkedést, hogy a "befektetők kihasználták a helyzetet, és olyan jövedelemre tettek szert, amely a jelenlegi helyzetben nem indokolt, ugyanis kockázatmentesen realizálták akár a 18 százalékos jegybanki irányadó kamatot". Az MNB irányadó kamata mostanra 16 százalékra csökkent, a kormány pedig július 1-től a betéti kamatokból származó jövedelmekre is kiveti a 13 százalékos szochót a 15 százalékos kamatadón felül.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk