Vajna-örökség: nem lesz egyszerű hozzáférni a vagyonhoz
VajnaTimea_top_story_lead.jpg

Vajna-örökség: nem lesz egyszerű hozzáférni a vagyonhoz

  • narancs.hu
  • 2019. október 16.

Gazdaság

Elvileg 123 millió dollárt, mintegy 37 milliárd forintot örökölt Vajna Tímea, de nehéz lesz valóban hozzáférnie a pénzhez.

Halála előtt pár hónappal Andy Vajna létrehozott egy vagyonkezelőt, melybe legfőbb vagyontárgyait elhelyezte. A 123 millió (37 milliárd forint) értékű AV Perfect Kft immáron az örökös, Vajna Tímea nevén van.  Vajna Tímea azonban legelső határozatával maga mellé ültette Andy Vajna egykori üzlettársát, Samuel Russell Falconellót, írja a 24.hu. Ez egyben azt is jelenti, hogy Vajna Tímea Falconello nélkül nem hozhat döntéseket a cégben, bármilyen ügylethez mindkettőjük aláírására szükség van.

Azt nem tudni, hogy Vajna Tímea miért emelte maga mellé Falconellót. Egy másik Vajna-cégben, az AV Investments-ben Vajna Tímea csak kisebb közelharc és két hónap után tudott beülni férje megüresedett ügyvezetői székébe, mert Falconello igyekezett azt megakadályozni. Ez az ügyvezetői pozíció ugyanakkor havi 12500 euró (bő négymillió forintot) fizetéssel is jár Vajna Tímeának.

Nyilatkozatai alapján az örökös sem tudja, mekkora értékű a Vajna-hagyaték, és azt sem tudni mikor férhet hozzá. A magyarországi hagyatéki eljárás után még egy amerikai procedúra is hátra van, és az ügyletet bonyolítja, hogy Andy Vajna több offshore céget is beépített a céghálóba.

 

Figyelmébe ajánljuk