Valahogy 27 milliárdot kapott Tiborcz cége

  • narancs.hu
  • 2023. július 19.

Gazdaság

A G7 követte a pénz útját. 

Több mint 27 milliárd forint érkezett Tiborcz István cégbirodalmához 2019 és 2022 között.

A pénz eredetéről a miniszterelnök vejének vállalata semmit sem hajlandó elárulni – írja a G7.

A portál igyekezett nyomon követni az összeg útját, és egy dokumentum alapján azt feltételezi, hogy a forrás Jellinek Dániel. A magyar nagyvállalkozó és a kormányfő veje közötti üzleti kapcsolat a G7 szerint mélyebb, mint ahogy a nyilvánosságra hozott tőzsdei ügyletekben megmutatkozik. 

A cikkben szó van a pécsi Fagales Zrt.-ről, amelyet az ingatlanüzletben ismert Hornung Áron alapított. Bár a cégnek alapítása óta egyetlen fillér árbevétele sem volt, két évvel az alapítása után már 5,4 milliárd forint osztalékot fizetett ki, és aztán még három éven át összesen 23,4 milliárdot. A pénzt, amiből ezt meg tudta tenni a Fagales Zrt., maga is osztalékból kapta, a jelek szerint Jellinek Dániel egyik érdekeltségétől. A Geraldton Zrt. 2017-ben jött létre, két héttel a Fagales Zrt. előtt, és 2019-ben 5,4 milliárdnyi osztalékot fizetett ki, a következő három évben pedig további 23,6 milliárdot, és van bizonyíték arra, hogy a két cég között ilyen kapcsolat van. A G7 szerint a pénz nem állhatott meg a pécsi Fagales Zrt.-nél sem, hanem továbbmehetett Tiborcz cégéhez. A BDPST Zrt. 2019 és 2022 között több mint 27 milliárd forint osztalékbevételt mutatott ki, amelynek eredetét nem árulta el, de a pénz olyan ütemben érkezett, ahogyan a Fagales Zrt. kifizetései megvalósultak, és ilyen véletlen egybeesés nincs. Ráadásul a BDPST, a Geraldton és a Fagales beszámolóit évek óta ugyanaz a sukorói könyvelő készíti el. 

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk