Varga Mihály feketelistára tette Oroszországot

  • narancs.hu
  • 2024. július 9.

Gazdaság

A pénzügyminiszter az adózási szempontból nem együttműködő államok listáját módosította.

Varga Mihály módosította az adózási szempontból nem együttműködő államok listájának közzétételéről szóló korábbi saját rendeletét – szúrta ki a 24.hu a friss Magyar Közlönyben.

Az adózási szempontból nem együttműködő államok listájára az eddigiek mellé felkerült Antigua és Barbua és Oroszország is.

A listáról lekerült az eddig azon szereplő Bahama-szigetek, illetve a Turks- és a Caicos-szigetek. Az adózási szempontból nem együttműködő államok nem tartják be a nemzetközi adózási normákat, például nem biztosítják az információcserét, az adóelkerülés elleni intézkedéseket. Ezeket az országokat gyakran adóparadicsomként emlegetik, mivel a vállalatok és magánszemélyek alacsony vagy nulla adóterheléssel tudják elkerülni az adófizetést, így a végső tulajdonos rejtve maradhat.

Portfolio korábban arról írt, a módosítás célja, hogy a magyar jogrend megfeleljen az uniós frissítéseknek. Az Európai Unió évente frissíti listáját, amelyre Oroszország már tavaly felkerült.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött.