Helyreigazítás a Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk nélkül tartott próbák miatt című cikkünkkel kapcsolatban

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Helyreigazítás

Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk nélkül tartott próbák miatt című, 2021. május 18-án megjelent cikkünk címében pontatlanul szerepelt, hogy a maszk nélkül tartott próbák miatt félnek az operaház művészei. A 2021. május 7-én hatályba lépett főigazgatói utasítás értelmében a próbákon minden munkavállaló köteles maszkot viselni. A dalszínház művészei a maszkhasználat elhagyásától félnek. Cikkünk címét ezért a következőképpen pontosítjuk: Fertőzéstől félnek az operaház művészei a maszk eldobása miatt.

Ugyanebben a cikkben tévesen állítottuk, hogy a szakszervezet március 2-i, a főigazgatóhoz intézett, a nagylétszámú próbák leállítását kérő levelére az Operaház nem válaszolt. Az igazság ezzel szemben az, hogy az Operaház március 4-én kelt levelében válaszolt a szakszervezet levelére.

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.

A legszélről legeltek

  • Vásárhelyi Júlia

Olaszországban és Európában is történelmi fordulatot hozott a múlt vasárnapi választás: a II. világháború óta első alkalommal egy posztfasiszta párt, az Olaszország Fivérei veszi a kezébe a kormányrudat szélsőjobboldali-jobboldali koalíciós partnereivel. Nagy valószínűséggel a párt vezetője, Giorgia Meloni lesz az ország első női miniszterelnöke.