Helyreigazítás "A Liget-projekt szégyene: enyészeté lett a 100 milliós pavilon" című cikk miatt

  • 2020. szeptember 29.

Helyreigazítás

Helyreigazítás:

"Lapunk 2020. március 4.-i számában "A Liget-projekt szégyene: enyészeté lett a 100 milliós pavilon" címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy az enyészeté lett a pavilon. Továbbá hamis az a cikk által keltett látszat is, hogy a pavilonok kihasználatlanul állnak a Városligetben és a Városliget Zrt. hibás kivitelezéséből fakadóan rossz műszaki állapotba kerültek. Hamis továbbá az a cikk által keltett látszat is, hogy a pavilonról lehullott a festék, a szigetelés és a vakolat. A cikk továbbá azt a hamis látszatot kelti, hogy a Városliget Zrt. a "kínálat átszervezésének" újabb lépésként csábította a Ligetbe a pavilonok egyik épületének korábbi üzemeltetőjét, akit a cikk szerzője "Kató Néninek" nevez.

A valóság a fentiekkel szemben az, hogy hogy a Városliget Zrt. pavilon üzemeltetőjét minden esetben versenyeztetési eljárás lefolytatásával választja ki, továbbá nem lett az enyészeté a pavilon. A pavilonokra vonatkozó bérleti szerződés nem ír elő kötelező nyitva tartást a tééli időszakra. A téli bezárást követően a pavilonok minden tárgyévben tavasszal nyitnak ki, összhangban a vonatkozó bérleti szerződés rendelkezéseivel. A pavilonon jelenleg annak üzemeltetője (bérlője) a saját költségén és a Városliget Zrt. engedélyével végez átalakítási munkálatokat. A pavilon kiváló műszaki állapotnak örvend és a cikkben közölt képek a pavilon üzemeltetője (bérlője) által végzett, jelenleg is folyamatban lévő átalakítási munkálatokról készültek."

Neked ajánljuk

Nem alszik

Mégis ki ölte meg a nagy pofájú, felfuvalkodott amerikai rendezőt? A producer, akit megzsarolt; a forgatókönyvíró, akinek vízióját tönkre akarja tenni – esetleg a főszereplő színésznő, akinek részegen félreérthetetlen ajánlatot tett; vagy talán annak férje, akivel még össze is verekedett?

Túl sok

  • Sándor Panka

A nézőteret sűrű köd borítja, a színpadképet a szürke szín dominálja. Ferdén elhelyezett ajtók keretezik a színpad közepére állított lépcsősort (díszlet, jelmez: Tihanyi Ildi).

Egy doboz lenne

Zuhog az eső, Martin többszöri eltévedés után jut el az Ardennek mélyén lévő a faluba, ahol régen nem látott apja meghalt. Mivel az apja kimondottan azt kérte, helyben hantolják el, ám a temető már tele van, Martin a furcsa sírásó segítségével egy rejtélyes, sok-sok éve nem látogatott sírt akar kiüríteni.

Ki a hülye?

  • Sándor Panka

A színpadon két forgatható szobabelső, a kettő között szintén mozgatható, jellegzetes zöld falusi kerítés. Az elemek mobilizálásával a történet összes helyszíne megjeleníthető. Kovács Dániel Ambrus nem csak rendezte a darabot, ő tervezte a látványt is, s az nem csak az ötletes térkonstrukciók miatt működött. A kopottas szobabelsők úgy teremtenek sivár atmoszférát, hogy közben furcsa nosztalgiát is érzünk irántuk.

Nemesítő idő

Huszonhárom év után újra találkozik egy Férfi és egy Nő. Egykor szerelmespár voltak, ma valami megkésett randevúszerű találkozójuk van egy kölcsönlakásban. Néhány retrónak ható bútor, mázas kisszobor meg klasszik nipp veszi őket körül, a háttér meg egy méretes faliszőnyeg, cirkuszi vagy farsangi jelenettel. A Nő Amerikában él, a Férfi itthon maradt.

Tartsd szárazon a tésztát!

  • Kiss Annamária

Mintha vége lenne az előadásnak, tapsolnánk, ám szólítanak az alkotók, hogy foglaljunk helyet a színpad egyik vagy másik szélénél attól függően, szerintünk bűnös vagy ártatlan az ókori görög hősnő. De nemcsak térfelet választunk, meg is kell védenünk az álláspontunkat. A két csoport, szokatlan módon sok mindenben egyetért, megérti egymást. Érvényes vita bontakozik ki.

Hogy igaz legyen

  • Antoni Rita

Nehéz nem észrevenni, hogy a Libri könyvesboltjaiban egy ideje, pontosabban amióta az államilag bőkezűen támogatott Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) beszállt a Libri–Bookline kiadócsoportba, központi helyen, gúlákba állítva díszelegnek az MCC Press „genderellenes” (azaz, a feminista és LMBTQ jogi törekvéseket lejáratni igyekvő) kiadványai, jelentős ellensúlyozás nélkül.

Az iskolapénz

Múlt pénteken öt, a polgári engedetlenségi akciósorozatban részt vevő fővárosi középiskolai tanárt rúgtak ki a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. E hét elején az illetékes tankerület vezetője személyesen adott át írásbeli figyelmeztetést a zuglói Szent István Gimnázium három pedagógusának.

Akkor minek?

A hét elején az Országgyűlés elfogadta azokat a törvényjavaslatokat illetve -módosításokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a kormány ki tudja énekelni az uniós források egyelőre felfüggesztett részét, 7,5 milliárd euró végösszegben, az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól.