Helyreigazítás "A Liget-projekt szégyene: enyészeté lett a 100 milliós pavilon" című cikk miatt

  • 2020. szeptember 29.

Helyreigazítás

Helyreigazítás:

"Lapunk 2020. március 4.-i számában "A Liget-projekt szégyene: enyészeté lett a 100 milliós pavilon" címmel megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy az enyészeté lett a pavilon. Továbbá hamis az a cikk által keltett látszat is, hogy a pavilonok kihasználatlanul állnak a Városligetben és a Városliget Zrt. hibás kivitelezéséből fakadóan rossz műszaki állapotba kerültek. Hamis továbbá az a cikk által keltett látszat is, hogy a pavilonról lehullott a festék, a szigetelés és a vakolat. A cikk továbbá azt a hamis látszatot kelti, hogy a Városliget Zrt. a "kínálat átszervezésének" újabb lépésként csábította a Ligetbe a pavilonok egyik épületének korábbi üzemeltetőjét, akit a cikk szerzője "Kató Néninek" nevez.

A valóság a fentiekkel szemben az, hogy hogy a Városliget Zrt. pavilon üzemeltetőjét minden esetben versenyeztetési eljárás lefolytatásával választja ki, továbbá nem lett az enyészeté a pavilon. A pavilonokra vonatkozó bérleti szerződés nem ír elő kötelező nyitva tartást a tééli időszakra. A téli bezárást követően a pavilonok minden tárgyévben tavasszal nyitnak ki, összhangban a vonatkozó bérleti szerződés rendelkezéseivel. A pavilonon jelenleg annak üzemeltetője (bérlője) a saját költségén és a Városliget Zrt. engedélyével végez átalakítási munkálatokat. A pavilon kiváló műszaki állapotnak örvend és a cikkben közölt képek a pavilon üzemeltetője (bérlője) által végzett, jelenleg is folyamatban lévő átalakítási munkálatokról készültek."

Figyelmébe ajánljuk

Két tüntetés Magyarországon

Internetes tartalomgyártók egy csoportja szervezett tüntetést két héttel ezelőtt pénteken a Hősök terére. A rendezvényen nagyszámú érdeklődő, úgymond tüntető jelent meg, egyes becslések szerint 50 ezren voltak, mások 150 ezresre saccolták a tömeget, nem tudjuk pontosan, a számláló a mai napig pörög, s nem is fogja abbahagyni, míg egy új követőt, feliratkozót is fial. Tény viszont, ami tény, az utóbbi évek legnépesebb tiltakozó megmozdulásáról van szó.

Te(l)jes kanna

A múlt évadban egy szombathelyi előadás, a Horváth Csaba rendezte Kivilágos kivirradtig nyerte el a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját a Színházi Kritikusok Céhétől.

Olvasó kerestetik

Miközben tudjuk, milyen nehézségekkel küzdenek mind a független, mind a kőszínházi társulatok, talán nem az a színházi szféra legnagyobb kérdése, hogy olvasnak-e még az emberek leírt drámaszövegeket.

„Mintha a saját családjukról szólna”

Alföldi Róbert rendezésében mutatták be ősszel a Radnóti Színházban a 3tél című darabját, amelyet korábban London és Zágráb mellett Tokióban is nagy sikerrel játszottak. A szerzővel történelem és politika összefüggéseiről, személyes kötődésről és az állandó kívülállóság érzéséről is beszélgettünk.

Mindent a szemnek

Védi-e szerzői jog a látványtervezőket? A törvény betűje szerint akár védhetné, de a gyakorlatban ezt nehéz érvényesíteni, és jogdíjra csak nagyon ritkán tarthatnak számot a díszlet- és jelmeztervezők. Két szakmabelivel, Nagy Fruzsinával és Egyed Zoltánnal beszéltünk a kérdésről.

„Valami furcsa kereszt”

Júliustól ő lesz a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója. Az eddig szabadúszóként dolgozó alkotót a ma kivételszámba menő, szakmai szempontokon alapuló pályázat mellett a tervei­ről és arról is kérdeztük, miért távolodott el a Freeszfétől.

 

Színjátékkal leplezett hátraarc

Az Országgyűlés hétfőn ratifikálta Svédország NATO-tagságát, előtte pedig Ulf Kristersson kisegítette Orbán Viktort az egyre kínosabb másfél éves színjáték lezárásában. A gyorsan aláírt katonai megállapodások jó ideje a fiókban heverhettek, azaz nem új fejlemények, mint azt a propaganda sulykolja.

Európai választások, hazai tétek

Az elmúlt hetekben a magyar politika a K. Endrének adott elnöki kegyelem, majd Novák Katalin lemondása körül forgott. A történtek jelentőségéhez nem fér kétség: a mélyen megosztott magyar társadalomban szinte páratlan, hogy olyan ügy foglalkoztassa a közéletet, amelynek megítélése tömegek számára nem pártpolitikai kérdés.

„Nem elég a János bácsikat lecserélni”

Egy megismételt kutatás szerint a gyermekbántalmazásért kiszabott büntetések összességükben tovább enyhültek, és a felderített esetek száma is több mint a felére csökkent. És többnyire továbbra sem az agresszort emelik ki a családból, sokkal inkább a gyermekeket.

 

Káderhiány

Kemény, az aljasságtól sem mentes lejárató kampányokra számítanak ellenzéki polgármesterek. A Fidesz imázsát sok más ügy mellett a kegyelmi botrány is megtépázta, és az is látszik, hogy számos helyen nem sikerült a kormánypárti csapatoknak újraszer­vezni magukat 2019 után.