Szijjártót ekézi az MSZP

  • 2011. november 12.

Hírek

Betegnek nevezte az MSZP Szijjártó Pétert, mert a Fidesz szóvivője szerint a hitelminősítőknek semmi okuk nem lenne Magyarország leminősítésére.

A magyar gazdaság teljesítménye, a kormány gazdaságpolitikája és a költségvetési számok világosan mutatják, hogy semmilyen valódi ok nincs Magyarország leminősítésére" - írta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője szombat reggeli közleményében. "A miniszterelnök magyar hangjának ezúton is jobbulást kívánunk. Magyarországnak pedig összefogást és Új Köztársaságot ajánlunk" - írta az MSZP válaszul.
Pénteken az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország államaadósi besorolásainak kilátását a Fitch Ratings hitelminősítő.

A Standard & Poor's hitelminősítő pedig negatív megfigyelés alá vette hazánkat arra hivatkozva, hogy kiszámíthatatlanná vált a gazdaságpolitikai környezet. 
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombat reggeli közleményében egyebek mellett azt is írta, hogy jövőre tovább csökkentik a Gyurcsány-korszakban felhalmozott államadósságot, újabb több százezer embernek adnak munkát, így lesz Magyarország számára 2012 az elrugaszkodás éve.

Figyelmébe ajánljuk