Balog Zoltán akkor is hazudik, ha kérdez

  • narancs.hu
  • 2016. február 8.

Hírnarancs

Ám sajnos nem csak kérdez. Orbán értékelni fog, olcsóbb lesz a benzin, és végre kijelenthetjük: a világon tényleg mindenki magyar. Híreink.
Balog Zoltán: Heart Of Darkness

Balog Zoltán: Heart of Darkness

Fotó: MTI

 

Czunyiné Bertalan Judit és Balog Zoltán, a magyar oktatásügy Beavis és Butt-headje ma csodálatos videós performance-okkal támogatta ezek nézőit a korai sztrók és/vagy a bélcsavarodást előidéző akut röhögés ragyogó partjai felé. A hvg.hu videójából például megtudhattuk, hogy a leváltott köznevelési államtitkárt Balog Zoltán szerint nem váltották le, hanem a feladatok újraosztásakor, hát, mondjuk így: újraosztották. Maga Czunyiné szerint pedig a teljesen elrontott, se a tanároknak, se a diákoknak, sem tulajdonképpen senkinek nem kedvező oktatási rendszer ellen így vagy úgy fellépő, több tízezer tanárnak (diáknak, szülőnek, szakértőnek stb.) ún. személyes problémái vannak az oktatással. A 444 videójában aztán Czunyiné hitet tesz a rossz rendszer ellen, és (végre, végre!) azt is elmondja, hogy miért jó a Klik! (Amelyről szólván egyébiránt utódja, Palkovics László a Mandinernek adott interjújában az ellentmondásos sejtetés ősi módszeréhez nyúlt: lehet, hogy megmarad, de azért egyáltalán nem biztos.) Elmondja, de nekünk nem sikerült kihüvelyezni az értelmet a mondataiból: tegyenek egy próbát, hátha önöknek sikerül!

Ja, és ha már Czunyiné: az oktatásügyi, szombaton esedékes tüntetést nem érinti a jeles államtitkár asszony leváltása, az érintett szervezetek ugyanis pontosan látják, hogy nem több ez a gesztus, mint egy maréknyi por belehintése a zsenge februári szélbe.

És most jöjjön valami más! Magyarországon egyelőre nem tudják szűrni a Zika-vírust, ami nem valami szívderítő hír, figyelembe véve, hogy latin-amerikai országokban járó honfitársaink, illetve onnan érkező vendégeink arrafelé simán elkaphatják. Az első tesztek márciusra várhatók, akkor a gyanús tüneteket produkálókat vizsgálják majd, különös tekintettel a leginkább veszélyeztetett alcsoportra, vagyis a várandós anyákra.

Piros betűs ünnep: kiderült, hogy Orbán Viktor férfias, frappáns & mélyenszántó évértékelő beszédét idén február 28-án fogja megtartani a Várkert Bazárban. Immár a 18. alkalommal – ami már leírva is nyomasztóan nagy szám. Hát még végignézve!

Szerdáig már senki se tankoljon! Illetve a dízelesek tankolhatnak nyugodtan, mert őket nem érinti, aki viszont benzines autót vezet, az szerdán bruttó 8 forinttal kevesebbért vásárolhat magának üzemanyagot (306-307 forintért).

Végül egy lenyűgöző hír: Desmond Child magyar állampolgár lett! És hogy kicsoda Desmond Child? Nos, egy apai ágon magyar, anyain pedig kubai dalszerző, aki hatalmas slágereket írt például az Aerosmith-nek és a Bon Jovinak a hőskorban, és aki nélkül a 80-as évek popmetálja teljesen másképpen festett volna. Esküjét magyar nyelven tette le (itt megtekinthető), és megígérte, hogy eljön az országba, és besegít az itteni zenekaroknak, jelentsen ez bármit is. Egy biztos: Desmond a fénykorában akkora refréneket tudott írni, hogy alig fértek be a zenetévékbe. Például ilyet:

Figyelmébe ajánljuk