Balog Zoltán fölött két hatalom áll. Biztos?

  • narancs.hu
  • 2017. február 10.

Hírnarancs

Orbán fityisze, Vajna maffiaöltönye, Mészáros tao-pénze és egy nógrádi férfi, aki megfőzte volna az elgázolt őzet. Hírek.

Balog gyakrabban hallja isten hangját, mint Orbánét

Orbán Viktor megtartotta 19. évértékelő beszédét a Várkert Bazárnál. Az Együtt szervezte tüntetők kifütyülték a miniszterelnököt, de csak a színpadtól távolabb, mert a környéket lezárták, pontosabban csak a válogatott közönséget engedték az évértékelő közelébe. Orbán mutatványát Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vezette fel, beszédében kedélyesen párhuzamba állította két főnökét, Orbán Viktort és a jóistent: mint elmondta, fölötte két hatalom áll, és a magasabban álló naponta beszól neki. De nézzük, hogy a másik hogyan értékelte a tavalyi évet.

2016: a nagy fityisz éve

Orbán szerint 2016 nem volt unalmas, és 2017 is izgalmas lesz. 2016 fityiszt mutatott a globális, liberális világrendnek: a történelem kilépett a medréből, mert nekünk nem lehet megmondani, hogy mit kellene tennünk. Ezt bizonyítja a brexit, az amerikai elnökválasztás, az olasz és a magyar népszavazás. Orbán szerint fellázadtak azok, akiket eddig mellőztek, akik eddig gyengének látszottak, akik „eddig a politikai korrektség keretében szájzárat kaptak”. Akiktől el akarták venni a hazájukat.

Orbán szerint megtörtént a középosztály lázadása, hogy eltöröljék a nyitott társadalmat. A nyitott társadalomban a hatalom a médiaguruké, a kultúrát áruvá teszik, „a rókákat beengedik a tyúkólba”, hogy szabadon versenyezhessenek. Ezeknek a nyitott társadalmaknak a gondolatrendőrsége a politikai korrektség. Ezt a világrendet a globalista politika urai védik, és ahol nem ők nyernek, arról az országról kijelentik, hogy ott megszűnt a demokrácia. Orbán rémült német és holland politikusokról és újságírókról beszélt, akik az otthon elvesztett Európájukat Magyarországon akarják megtalálni. Magyarország élen járt ebben a világforradalomban, a magyarok az elsők között lázadtak fel 2010-ben. Fekete bárányok voltunk, sikertörténet lettünk, foglalta össze Orbán a magyar gazdasági csodát.

false

 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán állítása szerint „katonáink várják, hogy újra Kelet-Európa meghatározó méretű hadseregében szolgálhassanak”. Az első számú ellenség még mindig Brüsszel: drága rezsit akar, korlátlanul utazó menekülteket, és gazdasági jogosítványokat, ráadásul támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat. A második számú ellenség: „a nemzetközi szervezetek fizetett aktivisái”, akik „titokban külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Orbán itt Sorost név szerint említette, mint „a vízben úszó nagytestű ragadozót”.

 

Fityisz a felcsúti milliárdosnak

Az évértékelő ellenére más is történt Magyarországon. Például pert nyert a DK, Mészáros Lőrincéknek ki kell adniuk, mire költötték a tao-milliárdokat Felcsúton. A jogerős ítéletről péntek reggel adtunk hírt. Úgy tudjuk, a felcsúti klubbal kapcsolatos elsőfokú ítéleten felbuzdulva a DK több tucat adatigénylést nyújtott be sportegyesületekhez, hogy azoktól is kikérje a tao-pénzes szerződéseket. Mivel a szerződéseket nem kapták meg, elkezdték az adatigénylések bírósági szakaszait.

 

Vajna fityisze: „Bübububa-bababa“

Vajna Tímea lemaffiázta Andy Vajnát, amire a filmügyi kormánybiztos azt mondta: Bübububa-bababa.

 

Médiaguruk

5,5 millió forintra csapták meg a Tv2-t a Tények hajléktalanokról szóló, emberi méltóságot sértő és kirekesztő riportja miatt, közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

false

 

 

Bambi

Délelőtt adott hírt a rendőrportál arról, hogy egy nógrádszakáli férfi a vonat alól kiszedett őzet hazavitte, feldarabolta, hogy vacsorát főzzön belőle. Ez viszont lopás, úgyhogy a férfit a lakásán előállították. Az elgázolt őz ugyanis élve és halva is a vadásztársaság tulajdona.

 

Egymást perli a Vodafone és a Telekom

Az állami mobilszolgáltatásra kiírt közbeszerzési eljárást a Vodafone támadta meg, szerintük az ő legkedvezőbb ajánlatukat kizárták a pályázatból. Az ügyből polgári per is lesz, a Vodafone szerint a Magyar Telekommal kötött szerződés érvénytelen. A Magyar Telekom szintén pert indít a Vodafone ellen. Az adok-kapokról bővebben itt olvashatnak.

 

Róka a tyúkólban

Megszólalt Puch László, semmi köze nincs és nem is volt a metróügyhöz. Az MSZP egykori pénztárnoka az ATV-nek mondta el mindezt. Puch neve a 4-es metró beruházásáról szóló OLAF-jelentésben tűnt fel egy szabálytalannak minősített szerződéssel összefüggésben. „Az OLAF-jelentés nyilvános, abban teljesen látszik: ahhoz a céghez, amit ott felsoroltak (…) nekem semmi közöm nem volt, ezt a cégnyilvántartásokban is látni” – mondta. Szerinte az ügy „politikai habverés, és talán azt is próbálják fedezni, hogy 2010 után jelentősen megnövelték kormányhatározattal is a metróberuházás költségeit”.

Figyelmébe ajánljuk