Ludas Matyi nyerte az önkormányzati választásokat

  • narancs.hu
  • 2014. október 13.

Hírnarancs

Tarlós feltépi a földet és az István, a király címszerepére készül. De itt van az igazi király, Orbán Viktor is, aki nekifutott, és: nem mondott semmit. De megismerkedhetünk Ózd új polgármesterével, és kiderül: van még olyan, hogy MIÉP. Történet az iraki háborúról a Vígszínházban.

Napi Orbán = semmi

Az önkormányzati választások rendben lezajlottak, tudósításainkat sorban megtalálják: Fidesz, MSZP, MOMA, Jobbik, meg egy kis „szívderítő” helyzetértékelést. A nagy győzelem másnapján Orbán Viktor napirend előtti felszólalásra készült, így hétfő reggel kis túlzással boldog-boldogtalan – persze csak az, akit még egy kicsit is érdekel ez az egész – azt találgatta, vajon mi a jó eget jelenthet még be a tegnapi örömünnep után. Van egy jó hírünk: semmit.

MSZP = Döbrögi?

false

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Amint az várható volt, Ludas Matyi ebben az évben háromszor verte el Döbrögit, vagyis: a jobboldal a parlamenti és az európai parlamenti választások után az önkormányzati választásokon is súlyos politikai verést mért a baloldalra.” Fricz Tamás megint hozza a formáját, de a mesei jellegen túl úgy gondolja, hogy „sportosan szólva tehát: csere van”. Hát szerintünk meg marhára nincs se sportosan csere, se sporttalanul, de még csak sport sincs, mert ott vannak szabályok, itt meg…

(A hasonlat persze nem neki jutott először eszébe, nézzék csak!)

Fátyol nélkül

címmel mutattak be előadást az iraki háborúról a Vígszínházban. Mátyássy Áron, akit eddig filmrendezőként ismertünk, először rendezett színházban.

Lírai jobbikos vezeti Ózdot

false

 

Fotó: magyarhajnal.com


Csupa „cukiságot” tartogat még az eredményfeldolgozás. Azt például biztos nem tudták, hogy az Ózdot bevevő jobbikos polgármesterben egy költő veszett el, titkon egy lánglelkű poéta. Ha bírják ésszel, nézzenek bele Janiczak Dávid verseibe, de az ifjú megihlette Szarvast is. Mit is mondhatnánk?

Tedd magad szabaddá

Civil tüntetés október 23-án a Blahán. Save the Date!

Betépve?

false

Véget ért az Art Market, de a kortárs képzőművészet az utcára költözött. Hatalmas szobrot állítottak a Széchenyi téren, Hervé Loránth Ervin Feltépve című műve az alkotó elmondása szerint semmilyen politikai tartalommal nem bír, szerintünk meg – simán lehet, hogy paranoiások vagyunk –, mintha csak Tarlós kedves főpolgármester István fejét látnánk. Nem?

Tarlós István alias István

false

Tarlós Istvánt sokféle szerepben el tudnánk képzelni, de mondjuk még a legendás István, a király címszerepében nem vizionáltuk. Hát a Flash&bones-nak sikerült, reméljük, mindenki mosolyog.

MIÉP Tiszaeszláron

Az megvan, hogy a MIÉP nem szűnt meg, sőt, nemcsak hogy létezik, de van egy politikusa, aki polgármester lesz? Nagy Tibor Barnabás a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) színeiben vezeti eztán Tiszaeszlárt. Igen, Tiszaeszlárt.

Figyelmébe ajánljuk