Elfoghatta a Teréz körúti robbantót a TEK

  • narancs.hu
  • 2016. október 19.

Hírnarancs

És a nap további hírei: Orbánék szaúdi szomszédja, levédett Vizoviczki-diszkók, Kósa dühöngése és a kitiltott szerkesztőség.

Teréz körúti robbantás

Elfogtak egy férfit a rendőrök a csaknem egy hónappal ezelőtti Teréz körúti robbantás kapcsán – írja a 24.hu, és hozzáteszi, hogy értesüléseik szerint az illetőre terrorelhárítók csaptak le, valamint hogy az olvasóik jelezték: az M1–M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak délelőtt. A 444 erre reagálva azt írta, hogy az ő olvasóik meg azt jelezték, hogy nagy TEK-es csapatmozgósítást észleltek és elvileg jelenleg is zajlik valamiféle akció Keszthelyen. Egyelőre ennyit tudunk.

false

 

Fotó: Lakatos Péter/MTI

Szomszédok forever

Ghaith Pharaon a gyanú szerint terroristák pénzét kezelte, az Interpol most is körözi, mégis zavarba ejtően közel került az Orbán családhoz: a róla elnevezett és az ügyvédje által vezetett cég vette meg az Orbán Viktor házával szemközti villát. Pharaon életútjáról a szaúdi királyi udvartól az amerikai tivornyákon át a seregélyesi szüreti bálig a holnapi Magyar Narancsban olvashat.

NÉ!

Holnap kerül utcára a Népszabadság újságírói által írt új Fedél lkül (sic!), méghozzá 12 ezer példányban, Fekete Ernő és Alföldi Róbert már szerzett is egy példányt a kiadványból. A bedöntött napilapért és a magyar sajtószabadságért szimpátiatüntetést tartottak az Európai Bizottság épülete előtt Brüsszelben. (Lásd fotóinkat!)

Csak a buli

Vizoviczki egyik régi testőre le akarja védetni azokat a neveket, amiket Vizoviczki diszkói és bulisorozatai használtak, vagyis a Dokkoló, a Dokk Café, a Bed Beach, a Bed, a Sunday Cooling és a Classic House Party márkákat, írja a 444.hu. Hirsch Imre nemcsak testőr volt, ő vitte a cégcsoport debreceni szórakozóhelyeit, és több Vizoviczki-közeli vállalkozásban is voltak vezetői megbízásai. A lap megkérdezte Hirschet, miért védette le a diszkóneveket, mire a válasz így szólt: „puszta leleményességből”. Ezzel együtt a portál azt a következtetést vonja le mindebből és más jelekből, hogy ha Vizoviczki nem is térhet vissza az üzleti életbe, de maga a birodalom hozzá közel álló embereken keresztül adott esetben újra felépíthető lenne, ha erre megvan a szándék.

Vizoviczki érkezik egy tavalyi tárgyalásra

Vizoviczki érkezik egy tavalyi tárgyalásra

Fotó: MTI

Telepedés

Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott arról, hol tart az alkotmánymódosítás, és a tőle megszokott olajozott stílusban és választékos modorban különösen kedves szavakkal illette az MSZP-t és a Jobbikot: előbbi hazudik, utóbbi hazudik és hazaáruló. Kósa azt is elmondta az Index összefoglalója szerint, hogy Vona Orbánnak adott feltétele, tehát a letelepedési kötvények beszüntetése abszurd, mert annak semmi köze a kötelező kvóta elleni alkotmánymódosításhoz. Viszont hozzátette, hogy a kormány már kezdeményezte a rendszer felülvizsgálatát korábban. Arra Kósa viszont nem tudott mint mondani, hogy lesz-e jövőre is letelepedési kötvény, mert még várnak egy összegző jelentést a rendszer működéséről.

Még egy kis Quaestor

Egy bíró és az anyja az utolsó pillanatban mentette ki a pénzét a Questorból, írja a hvg.hu. Az elismert szegedi bíró és bírósági szóvivő állítja, véletlen volt az időzítés, és tisztségének semmi köze a magánemberként birtokolt megtakarításaihoz. A pénzüket az utolsó pillanatban kimentő személyek listáját múlt héten a Jobbikhoz kötődő N1TV hozta nyilvánosságra.

Aki Rogánról kérdez…

Kitiltották a Parlamentből a 444.hu teljes szerkesztőségét egy videójuk miatt, amiben a lap újságírója kérdéseket intéz Halász Jánoshoz, a Fidesz-frakció szóvivőjéhez – illetve kérdéseket intézne, csak hát Halász éppen nagyban telefonál. Az országgyűlés szerint Halászt „fizikailag akadályozta” az újságíró.

Figyelmébe ajánljuk