Gyurcsány dj-nek áll, Habony nem tényező

  • narancs.hu
  • 2014. december 29.

Hírnarancs

Lemezlovasnak áll a politikus, nem jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot a (fiktív) tanácsadó, és képzeljék, legószobrok vannak a Margitszigeten. Templomból vittek el a rendőrök egy hajléktalant, hűvös hétfő van, „figyeljünk egymásra”.

A lemezlovas djurcsány, mármint djGyurcsány

Úgy táncolni, ahogy Gyurcsány Ferenc fütyül? Nem, nem valami múltbéli sérelem felemlegetéséről van szó, de még csak jósok sem szövik a mai híreket. Ez a való világ, ugyanis ma este állítólag fergeteges bulit rittyent Gyurcsány Ferenc a Terminál étteremben. A DK elnöke ezúttal a dj szerepében alakít majd nagyot. „Egy laza és felszabadult este a szeretet és a közös nevező nevében. Sztárvendég: Gyurcsány Ferenc” – ez áll a meghívóban. (Még bárki odaérhet…)

djGyurcsány gyakorol

djGyurcsány gyakorol

Fotó: Vágó István – Facebook

 

Napi Habony – Nemzetbiztonsági ellenőrzés? Áh, dehogy!

Nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen Habony Árpád – közölte Semjén Zsolt a parlament honlapján hétfőn közzétett írásbeli válaszában. A miniszterelnök-helyettes Szabó Szabolcs (Együtt) független országgyűlési képviselő Orbán Viktor kormányfőhöz címzett írásbeli kérdésére válaszolt – írja az MTI.

Habony Árpád

Habony Árpád

Fotó: MTI

Szabó Szabolcs kérdése szerint, ami a sajtó híreiből Habony Árpádról tudható, az „nem túl biztató vagy bizalomkeltő”, miközben ő az, akire a „háttérbeszélgetéseken, mint kormányzati főtanácsadóra, mint a kormányzati stratégiaalkotás legfőbb szereplőjére hivatkoznak, Habonyról hivatalosan mégsem tudni semmit”.

Semjén Zsolt írásbeli válaszában közölte: a rendelkezésére álló információk szerint az illetékes szervek nem folytattak nemzetbiztonsági ellenőrzést Habony Árpáddal összefüggésben. Konkrét kérdésre tudatta azt is, hogy Habony Árpád rendelkezik állandó fényképes belépővel az Országház épületébe. A KDNP elnöke Szabó Szabolcs „sajtóban megjelent híreszteléseken alapuló vádjait” pedig (természetesen) nem kívánta kommentálni. Az Együtt egyébként arra is rákérdezett, hogy kitől kapja Habony a fizetését, de erre nem kaptak választ.

Hírcsatornát indít az MTVA?

Az állami tévénél megkezdték az előkészületeket egy önálló hírcsatorna kialakítására – írja a Népszabadság. Az még nincs eldöntve, hogy a nemzeti főadót, az M1-et alakítják-e át hírcsatornává, vagy teljesen újat csinálnak M5 néven, de a terv szerint március 15-én indulna.

Elég nagynak ítélhetik meg a bajt (belülről is), ha a propagandagépezetként használt közmédia ilyen volumenű bevetésre készül. De az is lehet, hogy az MTVA berkeiben szimplán csak végignézték a Newsroomot, és kedvet kaptak.

false

„Az elképzelések szerint egy reggel hat órától éjfélig sugárzó, »klasszikus« hírtévét hoznának létre, amelyben hírek, híradók, hírháttérblokkok követnék egymást egész nap, s nem lennének benne ismeretterjesztő vagy szórakoztató műsorok.

A napszakok – reggel, délelőtt, délután, este, éjjel – adnák a műsorstruktúra kereteit, ezeken belül a nézők óránként, a Kossuth rádióhoz hasonlóan mindig egész órás kezdéssel, 10-15 perces híradókat láthatnának. Az esti félnyolcas főhíradó 60 perces lenne, majd este tízkor még egy félórás híradót sugároznának. A köztes időben gazdasági, külpolitikai, agrár-, sporthíradókat, közlekedési információkat és időjárás-jelentést, valamint az aktuális eseményekhez kapcsolódó stúdióbeszélgetéseket nézhetne a közönség.”

Kidobták a templomból, pedig csak fázott

Vasárnap este sétált be a hideg elől a bonyhádi katolikus templomba egy helyi hajléktalan. Ott elmondta, hogy nagyon fázik, a cipőjének a talpa is levált. A templomban lévők erre felszólították, hogy menjen onnan, mert nem tudják miatta bezárni az épületet. A hajléktalan erre nem volt hajlandó, ezért ráhívták a rendőröket – írja a teol.hu, a Tolnai Népújság. A kiérkező járőrök meghallgatták a férfit, akinek felajánlották, hogy biztonságos helyre viszik. A hajléktalan ebbe beleegyezett, így végül a templomot elhagyva a szekszárdi hajléktalanszállóra került, ahol az intézmény munkatársai befogadták.

Hit, remény, szeretet és egyéb blabla, meg hogy Isten háza mindenki előtt nyitva áll… Aha…

Hívjon segítséget!

A hirtelen jött lehűlés, a hóesés és a fagy veszélyezteti leginkább a fedél nélkül élő embereket. Éppen ezért a hajléktalan embereket segítő szervezetek arra hívják fel a figyelmet, hogy ha tehetik, legyenek az átlagosnál is figyelmesebbek, írják be a telefonjaikba a regionális diszpécserszolgálatok éjjel-nappal hívható telefonszámát, mert ők azok, akik tudnak segíteni: utcai szociális munkást, takarót, teát küldenek, meg tudják mondani, hol van még aktuálisan férőhely, de akár krízisautóval el is tudják vinni a rászorulókat egy meleg helyre, ha arra van szükség.

Budapesten a (06-1) 338-4186-os számot kell hívni, az ország többi részén működő (regionális) diszpécserszolgálatok elérhetősége itt található.

false

 

Fotó: Krétakör

Új díja van az utaknak

Nem büntetik meg azokat az autósokat, akik januárban még megyei vagy országos éves matrica nélkül használják a január 1-jétől fizetőssé váló bevezető szakaszokat és az M0-st – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Ennek azonban az a feltétele, hogy legkésőbb február végéig megvegyék a megfelelő éves matricát.

„Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik az újonnan díjkötelessé váló szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak” – fogalmazott a tárca.

Kortárs szobrászat = legó

Legóból építették újra a Margitszigetről ellopott mellszobrokat, a Művész sétányon Izsó Miklós és Beck Ödön Fülöp szobrait pótolták átmenetileg ilyen módon.

false

 

Fotó: Young & Rubicam

A szobrokat Dóczy Balázs, a Kockaműhely vezetője készítette három hét alatt. A LEGO Store marketingigazgatója, Sashegyi Zsolt a 444.hu-nak azt mesélte, hogy a Margitszigetet járva tűnt fel nekik a két mellszobor hiánya. Ezeket még évekkel ezelőtt lopták el, és bár a tervek szerint az önkormányzat majd pótolja őket (jövőre), addig is akartak egy átmeneti megoldást. Így született meg a Young & Rubicam ügynökség ötlete nyomán a két legószobor, darabja 8 ezer kockából. A kockák speciális ragasztóanyaggal vannak egymáshoz tapasztva, ezért játékos kedvű gyerekek nem fogják tudni átépíteni a szobrokat.

Figyelmébe ajánljuk