Mészáros Lőrinc majdnem minden munkanapon egymilliárdot szerzett a pénzünkből, de ő ezt kevesli

  • narancs.hu
  • 2016. december 14.

Hírnarancs

Nem vizsgálják Pharaont, pörög a kötvénybiznisz, Aleppó Aszad kezén, Andy Vajna jól léggitározik. Hírek.

Nem vizsgálják ki a Pharaon-ügyet

Nem lesz Pharaon-bizottság, a Fidesz leszavazta a kezdeményezést. A nemzetbiztonsági bizottság kormánypárti képviselői nem támogatták az ellenzéki indítványt, ezért nem lesz úgynevezett ténymegállapító bizottság. Ebből logikusan levezethető, hogy tények sem lesznek, és talán pont ez volt a kormánypárti képviselők célja. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke mindenesetre nem ezt mondta, hanem azt, hogy a magyar hatóságok jogszerűen jártak el, minden a legnagyobb rendben volt, van és lesz. Véleménycikkünket lásd itt!

Drága barátaink

Drága barátaink

 

Milliárdok sorsa 1.

Idén minden munkanapra jutott egymilliárd Orbán Viktor személyes kasszájába Mészáros Lőrincen keresztül a közös pénzünkből – állította kissé túlozva Juhász Péter, miután az RTL Klub Híradója kiszámolta, hogy 225 milliárd forint értékű állami közbeszerzésen nyertek Mészáros Lőrinchez és családjához köthető cégek. A DK szerint ez több, mint amennyit a magyar felsőoktatásra költ egész évben az állam. Mészáros Lőrincet hiába keresték, nem reagált.

A Hír Tv-nek viszont ma azt mondta, hogy ez nem elég: „Azt tudom önnek elmondani, hogy az idei évben az építőiparban azért nem teljesítettünk olyan jól: a tavalyi árbevételnek az egynegyedét fogjuk elérni. Nem dicsekedhetünk annyira az árbevétel tekintetében. Reméljük, hogy a következő évek jobbak lesznek.”

Milliárdok sorsa 2.

Lázár János a héten kivételesen szerdán tartott fejtágítót. Elmondta, hogy a kormány év végén 200 milliárd forint sorsáról dönt, ennek legnagyobb tétele a 2017-es nyugdíjemelés, de jelentős összeg megy az egészségügybe és a honvédségnek is. Lázár további részleteket nem mondott, szárnysegédje, Kovács Zoltán kormányszóvivő viszont drámai adatokkal kedveskedett a jelen lévő újságíróknak: 2016-ban 39 kormányinfót tartottak, az újságírók összesen 4138 kérdést tettek fel. A rekorder a június 9-én 33 kérdést vállaló, népszabadságos Csuhaj Ildikó volt.

Megy Tasó

Távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, állítja a vs.hu. A kormányközeli lap szerint már az utód is megvan: Homolya Róbert.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Úgy zárják be, hogy felpörgetik

Pörög a letelepedésikötvény-biznisz, a Magyar Nemzet szerint meredeken megugrott novemberben a kötvények iránti kereslet, egészen pontosan 216-an éltek a lehetőséggel. A lap szerint ez négyszerese az októberi és szeptemberi adatoknak — pedig akkor még nem volt szó a program bezárásáról.

Vajna mulat

Ilyen egy igazi céges karácsonyi buli, így mulat a magyar oligarcha, a Filmalap buliján bokáig ért a fánk és még a Főnök úr is megrázta a keze ügyébe akadó mikrofonállványt – ugyanez mozgóképen itt élvezhető.

Lőnek Aleppóban

false

 

Fotó: MTI/EPA

Hiába született tűzszüneti megállapodás kedden az oroszok támogatta Bassar Aszad erői és a nyugatiak támogatását élvező felkelők között, egyelőre nincs meg a lehetősége annak, hogy a várost elhagyhassák a még bent lévő civilek és a felkelők, írja a BBC alapján az Index. Az evakuálást lebonyolító buszok bementek, ám eddig egy sem jött ki. Aszad gyakorlatilag visszavette Aleppót, de ezt nem a szír rezsim, hanem az orosz ENSZ-nagykövet jelentette be. Szerda délután már heves bombázásról szóltak a hírek, tehát úgy látszik, folytatódik a harc.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?