Ma mindenki megőrült egy kicsit

  • narancs.hu
  • 2015. november 9.

Hírnarancs

Politikusok bunyóznak Szentendrén, Matolcsyék a mi pénzünkből élnek családi életet, dübörög az évtized doppingbotránya, Orbán szavakkal számolja fel a gyerekéhezést.

Orbán Viktor: A magyar gyermekek nem éhezhetnek

– hirdeti a közmédia cikkének címe. A miniszterelnök ezt arra reagálva mondta, hogy a beosztottjai leszavazták a gyerekéhezés csökkentésére kidolgozott javaslatot. Reméljük, hogy a gyerekek szavakkal is jól laknak. Aki még ezek után is éhezik, az pedig nem magyar – más lehetőség nincs, mert a miniszterelnök úr soha nem hazudik.

false

 

Fotó: MTI

Vidéki vagányok

Vasárnap éjfélkor még a szentendrei kapitányságon ül a Fidesz önkormányzati képviselője, Dombay Zsolt és a szocialisták városi szervezetének elnökségi tagja, Rédei Ottó – mindketten a másikat feljelenteni mentek a rendőrségre – tudósított élőben a 24.hu. „Megdöglesz, zsidó, kommunista geci! – üvöltötte a Fidesz egyik képviselője, amikor ma este Szentendrén, a nyílt utcán rám támadt!” – írta ki Facebook-oldalára a szocialista. A nézeteltérés alapja, hogy a szocialista képviselő összeköltözött a fideszes képviselő volt élettársával. A történetben több merész csavar is van, olvassák el.

Vidéki vagányok 2.

Az MNB hat alapítványa nettó 890 millió forintért megvette a Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi polgármester által vezetett Balatonakarattya területén lévő, 6 hektáros MÁV-gyermeküdülőt, ahol vezetéstudományi iskolát terveznek működtetni – írja az Átlátszó. Mindeközben vezetési tanácsadással foglalkozó vállalkozást hozott létre a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Az új cégben igazgatósági tag lett Matolcsy György jegybankelnök rokona, Szemerey Gabriella. Az MNB alapítványairól korábban itt írtunk, a múlt héten pert is nyertünk első fokon velük szemben.

Dirk Gerkens elszabadult

false

 

Fotó: Németh Dániel

Az Andy Vajnához és a Tv2-höz szegődő egykori RTL-vezérrel két interjú is megjelent ma, amiben mindenfélét összehordott korábbi munkahelyéről. Akkoriban természetesen ő is azt nyilatkozta, hogy az RTL Híradó független, most viszont, visszatekintve, rájött, hogy valójában kormányellenes volt és nem független. A csúnya, rossz kormányellenes fordulatért Gerkens szerint a hírigazgató, Kotroczó Róbert felelős, neki, Gerkensnek ehhez az egészhez semmi köze nem volt. Kotroczó a hvg.hu-nak ezt elég erőteljesen cáfolta: „Az összes olyan, Gerkenstől kapott e-mailt megőriztem, amelyben a hírigazgatónak témát javasolt, illetve kormánypárti vagy ellenzéki politikusok ügyeit ajánlotta figyelmembe”, és „ha kell, szívesen át is küldöm neki a leveleket emlékeztetőül”.

Mit művel az MTA?

Az MTA Orvosi Tudományok Osztályának tagjai nyílt szavazáson egyöntetűen, ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogatták a Svéd Királyi Tudományos Akadémia kezdeményezését, amely szerint a homeopátiás készítményeket ugyanolyan hatékonysági vizsgálatoknak kell alávetni, mint a hagyományos gyógyszereket – írja a Magyar Tudományos Akadémia hivatalos közleménye. Biztos lefizettek mindenkit a hagyományos orvoslási háttérhatalmak! Beleértve az ausztrálokat is, hiszen – mint az Index felidézi – az ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvostudományi Kutatási Tanács (NHMRC) a homeopátia témájában született 176 tanulmányt elemezve arra a következtetésre jutott, hogy nincs olyan hiteles adat, amely bizonyítaná a homeopátiás szerek hatékonyságát.

Meglepetés: az orosz kormány korrupt, az atléták doppingolnak

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) háromtagú vizsgálóbizottsága a tavaly kirobbant doppingbotrány miatt az Orosz Atlétikai Szövetség és az ország atlétáinak eltiltását javasolja. A pozitív teszteket eltüntették, a doppingolást igazoló bizonyítékokért pedig pénzt kértek a sportolóktól. Pound úgy vélte, egy olyan kép rajzolódott ki a bizottságuk előtt, hogy államilag finanszírozták az egész korrupt rendszert. További részletek erre.

Ingyenpénz!

A Párbeszéd Magyarországért párt aláírásgyűjtést folytat az alapjövedelem bevezetése mellett. Ennek keretében létrehoztak egy igen dekoratív és informatív tájékoztató oldalt, érdemes végiggörgetni.

Figyelmébe ajánljuk