Orbán Viktor nagyon szomorú, hogy valamiért mindenki szembejön az autópályán

  • narancs.hu
  • 2015. október 2.

Hírnarancs

Málta velünk van, viszont Ferenc pápa ellenünk, mert félreérti a keresztény tanításokat, ellenben Balog Zoltán úgy hazudik, ahogy kell. Szíriában elszabadulhat a pokol. Hírek.

Málta teljes melle

Orbán Viktor szokásos pénteki programbeszédében – amihez minden alkalommal a Kossuth rádió szolgáltatja a mikrofont és a hozzá tartozó riportert – beszámolt a ENSZ-közgyűlésről. Vitéz miniszterelnökünkről a mértékadó magyar médiatermékek és nemkülönben számos kiváló politológus szép sorban bebizonyította, hogy világpolitikai tényezővé lépett elő, így hát a hallgatóság minden bizonnyal feszült figyelemmel várta a bejelentéseket. Annál is inkább, mivel Orbán igen nagyszabású koncepcióval repült New Yorkba: a világkvóta bevezetését akarta elérni. Az eredmény, nos, mérsékelt siker, vagy ahogy Orbán Viktor fogalmazott: vegyes volt a fogadtatás. Ez alatt azt érti, hogy a 193 ENSZ-tagállamból volt egy, amely „teljes mellszélességgel” beállt Orbán javaslata mögé. Orbán elmondása szerint ez az állam Málta volt, a többiek továbbra is „kétarcú politikát folytatnak”. Szegény hülye világ, még mindig nem látja be, hogy a magyar miniszterelnöknek van igaza. Aki ráadásul egy világpolitikai tényező!

Pápatámadás

Nem jön Magyarországra Ferenc pápa, úgyhogy láthatóan ő sem érti még, hogy mi vagyunk a kereszténység védőbástyája, az európai értékek őrzői. Vagyis nem mi, hanem Orbán Viktor, aki nagyon fontos ember, és ezt most már mindenki értse meg! (Ebben az írásunkban számolunk be az esetről részletesen, egyben figyelmeztetjük Ferenc pápát a várható szankciókra.)

És a reformátusok

A Csongrádi Református Egyházmegye bezzeg hallja az idő szavát, nagyon szépen köszönetet mondtak a kormánynak, amiért megvéd minket a migránsoktól, akiket Isten küldött büntetésből. Balog Zoltán református lelkész pedig a nyugdíjasoknak hazudozott.

Mindeközben a nagyok…

Az ún. normandiai négyek tárgyalnak az ukrán válságról pénteken

A „normandiai négyek” mai ülése az ukrán válságról

Fotó: MTI/EPA

Az Iszlám Állam elleni koalícióban részt vevő országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, a Perzsa-öböl menti államok és Törökország – közös közleményben fejezték ki aggodalmukat az eddigi orosz légitámadások miatt – írja a Le Monde cikkét szemléző MTI. „Nagyon aggaszt bennünket az orosz haderő szíriai felvonultatása, különösen pedig azok a támadások, amelyeket az orosz légierő hajtott végre tegnap óta Hama, Homsz és Idlíb tartományokban, mert ezek civil áldozatokat szedtek, és nem az Iszlám Állam ellen irányultak.” Oroszország akciói „tovább súlyosbítják” a konfliktust, és hatásukra nőhet a szélsőségesek száma – írták. Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön „propagandatámadásnak” minősítette azt az állítást, hogy a szíriai orosz légitámadásokban civilek haltak meg.

Legalább hét civil, köztük két gyermek vesztette életét csütörtökön Szíria északkeleti részén, Idlíb tartományban egy orosz légitámadás következtében – jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns ellenzéki szervezet.

Washingtoni illetékesek már korábban világossá tették, hogy az Egyesült Államok által kiképzett felkelők légi támogatást fognak kapni, ha megtámadják őket az Iszlám Állam vagy a szíriai kormányerők fegyveresei – írja szintén az MTI. Szóval most éppen mindenki azon parázik, mikor kezdenek el lőni egymásra az oroszok és az amerikaik.

És Esterházy Péter

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Ez volt a nap legfontosabb híre, de nem tudunk rá mit mondani.

Az a bizonyos idézet így hangzik (a teljes írás itt):

„Erről sokat tudnék beszélni, a varázsról, a titokról. És milyen lelkesen, ihletetten. Hiszen ez tölti be az életem. (Zárójel. Ez kicsit megváltozott, ezért is nem vagyok személyesen jelen, most igyekszik más betölteni az életem, de így meg a hasnyálmirigyrákról tudnék lelkesen és ihletetten beszélni, amitől ugyan most megkímélem a tisztelt publikumot, de ne reménykedjen, előbb-utóbb hosszabban is szólok róla, I am afraid.) Folytatom zárójelen kívül, mintha mi sem történt volna.”

Neked ajánljuk

Grandiózus pamparamm

Raffaello 1514-ben befejezett freskóján I. Leó pápa és Attila néz farkasszemet egymással. Míg az egyházfő felett Szent Péter és Szent Pál levitál, a hun lovak riadtan szökellnek hátra, a barbár küldöttség pedig megretten a keresztény Isten jelenlététől.

Vivát!

Ha azt mondjuk, hogy augusztus 20. Magyarországon immár hagyományosan a nagy fővárosi falunap izzadmányos ünnepe, a színes, szagos, hangos talmi kunsztstüklik, égbe lőtt hamburgerek rajongóinak nagy találkozója, amikor megnyílnak a főváros csak erre az alkalomra tartogatott csodái az egymás sarkára hágni, falkában élvezkedni imádó tömegek előtt, akkor nyilvánvalóan lenézzük a vidéket, a vidékieket, a városi alacsonyabb néposztá­lyo­kat, mindenkit, aki úgymond felutazott, aki szembejön, s nincs kalap a fején.

Bármilyen szakos

Az elmúlt napokban több felől hallottuk rebesgetni – és nemcsak tanároktól, szülőktől, hanem tankerületi szakelemektől is –, hogy a kormány az ősszel a koronavírus-járvány újabb hullámára hivatkozva online oktatást rendel el. Néhány nappal ezelőtt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is erről posztolt a közösségi oldalán, mi több, szerinte már „főispáni hivatalból” is érkezett ilyen értelmű szóbeli jelzés. A képviselő „teljesen életszerűnek” nevezi e lehetőséget, ámbár némi kétkedés is kiérződik soraiból.

Nadrágszíj a függönyre

Nem hirtelen támadtak és nem is múlnak el egyhamar a színházi szakma gazdasági nehézségei. A független, az önkormányzati és az állami fenntartású teátrumok növekvő rezsiárakkal és csökkenő nézőszámmal számolnak, de a jegyárakon senki sem mer nagyot emelni.

„Ha nem dicsérnek”

Urbán András előadásaiban láthattuk először itthon, aztán egyre több darabban tűnt fel. Nagyabonyi Emese újvidéki színésznővel a hazai és vajdasági színjátszás közötti különbségekről, a pálya nehézségeiről és a megtett útról beszéltünk.

A pimasz légy

A nemzetközi jog alapja az államok szuverén egyenlősége. Ebből adódóan bármely állam nemzetközi kapcsolataiban szinte semmi sem történhet annak kifejezett hozzájárulása, azaz szavazata nélkül. Kende Tamás írása az uniós magyar vétók margójára.