A család az ügyeit intézi: Tiborcz István új kollégát talált, Orbán Gáspár videót forgatott

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 8.

Hírnarancs

Tépik a plakátokat, titkolják a szakértőket, a Maldív-szigeteken krimibe illőt oknyomoztak. Hírek.

Túl sok az ellenzéki plakát

Sorban tűnnek el a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátjai a budapesti közterületekről, mert állítólag valakik – feltételezhetően önkormányzati utasításra dolgozó közmunkások – leszaggatják őket. A terézvárosi önkormányzat nem tagadta a 444-nek, hogy benne van a kezük a dologban. A Kutyapárt a híresen elfogulatlan választási bizottsághoz fordul.

Tiborcz és Mesterházy a végtelen sivatagban találkozik

Tiborcz István felvonja szemöldökét

Tiborcz István felvonja szemöldökét

Fotó: Németh Dániel

A Heti Válasz arról ír, hogy Mesterházy Attilához köthető emberek is feltűnnek a Magyar Nemzeti Kereskedőház újabb pályázatának győztesei között, méghozzá pont azon a vidéken, a Közel-Keleten, ahol Tiborcz István rokonsága üzemelteti a központi irodát, a legnagyobb játékos pedig az az Andan Polat, akit tavasszal lefotóztunk, amint Orbán Ráhellel és egy magyar kormányalkalmazottal tárgyal.

Istenkirályság

A család másik tagja, Orbán Gáspár ma újabb videóval jelentkezett. Az előző Felházról itt írtunk.

 

Nem tudjuk meg, kik mehetnek be a Parlamentbe

Amikor korábban újságírók arról érdeklődtek, kinek adott állandó szakértői belépőt a Jobbik vagy az MSZP, az Országgyűlés gond nélkül kiadta az adatokat. Egészen más lett a helyzet, amikor a 444 az összes frakció szakértőinek a listáját szerette volna megismerni, köztük, ugye, a kormánypártokét. Kövér Lászlóék ekkor már szilárdan ellenálltak, és végül a Kúriáig jutott az ügy, hogy ott kimondottan meglepő ítélettel záruljon. A Kúria szerint ugyanis nem kell azt nekünk tudni, hogy kik szakértenek és járkálnak be a Parlamentbe. A portál megy tovább az Alkotmánybírósághoz és Strasbourghoz.

Filmbe illő film

Az al-Jazeera akkorát oknyomozott a Maldív-szigeteken, hogy a pálmafák adják a másikat. Az alábbi videóriportot mindenkinek hevesen ajánljuk, mert ilyesmit ritkán látni. A tényfeltáró csapat megszerezte az ország korábbi második emberének telefonjait, benne igazi maffiafilmes üzenetekkel. Megszólalnak a pénzfutárok, akik az elnök kezébe adták a piszkos milliókat. A pénzmosásra szakosodott „üzletembert” pedig beépített emberrel húzzák csőbe.

Al Jazeera Investigates: Stealing Paradise

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?