Orbán már Leisztinger Tamással is bratyizik

  • narancs.hu
  • 2016. április 10.

Hírnarancs

Fociban gazdag hétvégéje volt a miniszterelnöknek: átadott ezt-azt. Lemondott az ukrán kormányfő. David Cameron bajban van. Egyre cikibb a Kiss László-ügy. Hétvégi hírek.

Micsoda hétvége!

Orbán Viktor szombaton átadta a Szolnok MÁV FC új stadionját – írja egyebek közt az Index. A jeles alkalomból sor került némi haverkodásra Nyerges Zsolttal, a Közgép elnökével is. A gecizés óta ez tűnik az első – harmadik típusú – találkozásnak.

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

„Ha mi magyarok hajlandóak vagyunk félretenni az ellentéteinket, ha elővesszük a jobbik énünket, ha hajlandóak vagyunk együttműködni, akkor világraszóló eredményeket érhetünk el” − mondta Orbán Viktor a Közgép elnöke mellett állva.

Vasárnap is volt ám nagy meglepetés a diósgyőri labdarúgó-edzőközpont átadásán, hisz’ ott meg Leisztinger Tamással bratyizott a miniszterelnök. A 444.hu szerint aligha szerepelt még egy képen Orbán és az üzletember, akit eddig csak szocialista háttérmilliárdosként emlegetett a sajtó. (Leisztinger Tamás pályaképéről korábban itt és itt írtunk.)

Jobbról az első Leisztinger

Jobbról az első Leisztinger

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

false

 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Jó hétvégéje volt Orbánnak, na, szinte tobzódott.

Lemondott az ukrán kormányfő

vasárnap délután – írja az Index. Arszenyij Jacenyuk televíziós beszédében jelentette be döntését: „Mától a kormány vezetői posztjánál szélesebb körben látok feladatokat” – mondta az Unian szerint Jacenyuk, aki 2014 februárja, Viktor Janukovics államfő elűzése óta volt miniszterelnök.

David Cameron nyaka körül is szorul az offshore-hurok

Adóbevallásának nyilvánosságra hozásával akarja megakadályozni a Panama-iratok miatt személye körül gyűrűző botrányt David Cameron brit miniszterelnök. A példátlan húzásra azért van szükség, mert Cameronról a világ vezetőinek offshore-érdekeltségeit feldolgozó nemzetközi leleplezés első napján kiderült, hogy részesedése volt az apja offshore befektetési alapjában, de ezt a részesedést 30 ezer fontért eladta, mielőtt miniszterelnökké választották. A miniszterelnököt azóta rengeteg támadás éri, főleg azért, mert Cameron többször is elítélte az offshore-ozást.

false

Akárcsak Izlandon, Londonban is tüntettek az offshore-botrány miatt. Cameron szombaton egy torygyűlésen magyarázta a bizonyítványát: „Sokkal jobban is kezelhettem volna ezt. Ebből lehet tanulni, és fogok is. És ne a Downing Streetet hibáztassák vagy a névtelen tanácsadókat, hanem engem. És megtanulom a leckét.”

Pert indítanak Gyurcsányék Orbán ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) amiatt kezdeményez pert a miniszterelnök ellen, mert összesítésük szerint a kabinet 1,4 milliárd forint értékben adott át ingyen kampányelemeket a Fidesznek. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője vasárnap az MTI-nek azt mondta, hogy a kormány jogosult közpénzt költeni kampányra, de arra nem, hogy szlogeneket, grafikákat ingyen átadjon egy pártnak. A kormány viszont ezt tette a Fidesszel – jelentette ki. A DK összesítése szerint „A magyar reformok működnek” kampányért 600 millió forintot, a „Magyarország jobban teljesít” kampányért pedig 800 milliót fizetett ki a kormány. A bíróságon azt akarja elérni Gyurcsány Ferenc pártja, hogy ezt a pénzt fizesse vissza a Fidesz – közölte a politikus, jelezve, hogy a napokban nyújtják be a bírósághoz a dokumentumokat.

Salah Abdeslam miatt robbantottak Brüsszelben

Újabb párizsi merényletet készített elő a brüsszeli robbantás megszervezésében is részt vállaló terrorcsoport – írta a BBC a belga ügyészségre hivatkozva.

false

E csoport tagja volt az a pénteken elfogott „kalapos férfi”, Mohamed Abrini is, akit a novemberi párizsi terrorakcióban való részvételért kerestek nagy erőkkel az elmúlt fél évben, majd a brüsszeli támadások óta ugyancsak. Az újabb elfogott terrorista elmondása szerint újabb párizsi akciót terveztek, de ezt az elképzelést keresztülhúzta Salah Abdeslam letartóztatása, ezután döntöttek amellett, hogy inkább Brüsszelben hajtanak végre támadást.

Kiss László-gate

Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó egy pohárral szemléltette, hogy történik a nemi erőszak. A 444.hu találta a Sport1 Heti helyzet című műsorának vonatkozó adását, amelyben Csapó és Gyenesei Leila világbajnok öttusázó is az áldozathibáztatás egy-egy minősített példájának adtak hangot.

Bár Ágai Kis András műsorvezető észnél volt, és később a csatorna is elhatárolódott Csapó megnyilvánulásától, ez azért a lényegen nemigen változtat semmit.

Péterfalvi Attila adatbiztos azt szeretné, ha a sajtó egyelőre nem foglalkozna Kiss László ügyével, mert előbb ki kellene vizsgálni, hogy kerültek elő az egykori nyomozati anyagok az 1961-es nemi erőszak ügyében. Azt vajon nem akarja az adatbiztos, hogy itt-ott szépeket is írjanak Kiss Lászlóról?

Szegény Vidnyánszky!

Nem tetszik a Magyar Teátrumi Társaságnak (MTT), hogy bizonyos vidéki színházak élére a polgármester önkényesen állított igazgatót. Épp Vidnyánszkyék hiányolják a színházszakmai döntést! Közleményben elégedetlenkedik az MTT, a Narancsblog pedig rámutat a sopánkodás módfelett pofátlan voltára.

Jobb híján

Vandálok rongálták meg a püspökladányi kátyúkat – írta a 444.hu. És nem vicc: valaki megunta az aszfaltkrátereket és beültette őket virággal.

false

 

Fotó: 444.hu/olvasó

Figyelmébe ajánljuk