Ostoba elszólása miatt rúghatják ki a NAV elnökét

  • narancs.hu
  • 2016. december 11.

Hírnarancs

Tállainak sok szabadidővel indul majd az új év. Megvan a népszabisok új munkahelye. Mészáros Lőrinc ismét szép jutalmat kapott, a románok Drakulát is bevetik a hétvégi választásokon.

Mehet a NAV-vezér,

állítja belső forrásokra hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap információi szerint januártól megválnak Tállai Andrástól, akinek az utóbbi időben több konfliktusa volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, de az elnök úr munkakedvével és szakmai tájékozottságával is akadtak problémák. A hivatal falain belül azt rebesgetik, hogy Tállai múlt heti, Erzsébet-utalványokkal kapcsolatos nyilatkozata verte ki végleg a biztosítékot amellett, hogy a NAV vezetője nem sűrűn járt be az irodájába; kollégái szerint volt olyan főosztályvezető, akivel januári kinevezése óta szeptemberben találkozott először.

false

 

Fotó: MTI

Megérdemelt jutalom

3,3 milliárdot ért meg az államnak, hogy a PR-Telecom nevű kábelszolgáltató társaság kivegye csatornái közül a HírTv-t, ugyanis ennyi vissza nem térítendő állami támogatást kapott a cég, amelyet máltai szálak fűznek Mészáros Lőrinchez – áll a Magyar Nemzet cikkében. Simicska tévéje helyett egyébként lesz egy rakás Andy Vajnához köthető csatorna és két új pornóadó.

Új kormányfő az olaszoknál

Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter lett vasárnap az új olasz kormányfő. Gentolini a Baloldali Demokrata Párt tagja, emellett külügyminiszterként többször bírálta a magyar kormány menekültellenes politikáját.

A népszabisok a Népszavához mennek

Legalábbis ezt csicsergik a Magyar Nemzet forrásai, akik szerint egyesével ülnek le tárgyalni minden érdeklődő exnépszabissal. A megújulás előtt álló baloldali napilap vezetősége egyébként ígéretet tett a jelenlegi munkatársaknak, hogy maradhatnak a lapnál változatlan fizetéssel.

Toroczkai gyűlöletkeltése ellen tüntettek

Toroczkai László mondja

Toroczkai László mondja

Fotó: MTI

Nemrégiben alkotmányellenes rendeletet fogadott el és hirdetett ki Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere. A rendelkezés lényege, hogy a település lakosainak tilos viselni, tenni, mondani bármit, ami az iszlám valláshoz vagy a homoszexualitáshoz köthető. A Magyar LMBT Szövetség ezért demonstrációt tartott a polgármesteri hivatal előtt – írja az index.hu.

Drakula nevében

A vasárnap zajló romániai parlamenti választások kampánycsendjét különös SMS-ek törték meg. A „Tepes gárdája” (utalás Vlad Tepes havasalföldi fejedelemre, ismertebb nevén Karóbahúzó Vlad) névre hallgató csoport magyarellenes SMS-eket küldött román szavazóknak, melyben arra buzdítja őket, hogy a nacionalista Egyesült Románia Pártra (PRU) szavazzanak. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett az ügyben.

Bob Dylan helyett Patti Smith

false

Mivel Dylan már előre bejelentette, hogy nem teszi tiszteletét a Stockholmban rendezett irodalmi Nobel-díj átadóján, barátja, Patti Smith adott tőle elő egy dalt. A fellépést itt tekintheti meg.

Figyelmébe ajánljuk