Akármit tesznek az ellenzéki pártok, mossuk kezeinket!

  • narancs.hu
  • 2014. augusztus 12.

Hírnarancs

Az Együtt–PM önállóan indul Budapesten, Falus indulása az MSZP-n múlik, az Ebolától Magyarországon félned nem kell. Meghalt Robin Williams. Peace kedden!

Ma délben újabb epizódhoz érkezett a baloldali ellenzék körkörös kiszorítósdija. Közleményt adott ki az Együtt–PM Szövetség, hogy sajnálattal veszi tudomásul: a Magyar Szocialista Párt nem fogadta el azt a megállapodást, amelyben a Demokratikus Koalícióval együtt a három politikai erő múlt héten megegyezett. Ezért az Együtt–PM önállóan indul Budapesten, írja a 168ora.hu. Falus Ferenc: „Továbbra is csak úgy vállalom a megmérettetést, ha mindhárom párt közösen jelöl, együtt támogat engem”. Az Együtt–PM továbbra is támogatja Falust, akárcsak a DK. Utóbbit Molnár Csaba megerősítette az Indexnek. Az MSZP álláspontja egyelőre nem ismert.

false

Azért nem számolt be a köztévé Robin Williams halálhíréről, mert körültekintő. Ezt írták a Hír24 kérdésére az MTVA illetékesei. A levél teljes szövege elhangozhatott volna a Monty Python bármelyik részében egy járókeretes hal előadásában. Íme: „A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis – szakértők szerint – könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést.”

false

Ebola-járvány: az ÁNTSZ szerint Magyarországon nem kell aggódni. Magyarországon az eltérő higiéniás és kulturális szokások miatt minimális az Ebola terjedési lehetősége, a vírus sérülékeny, könnyen elpusztul egy kézmosással is – közölték az ÁNTSZ keddi sajtótájékoztatóján. Kapcsolatban állnak az európai járványügyi központtal, és „életbe léptek a megfelelő megelőzési mechanizmusok” is. Kézmosás, kézmosás, és még egyszer kézmosás!!! Az Eboláról itt írtunk. (Az Egészségügyi Világszervezet hétfő este kiadott legfrissebb adataiból kiderült: meghaladta az ezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma. Az augusztus 9-i állapotot tükröző összefoglaló szerint a vírusfertőzés miatt összesen 1013-an haltak meg az érintett – nyugat-afrikai – országokban.)

false

Hatvanhárom éves korában öngyilkos lett Hollywood történetének egyik legnagyobb komikusa. 2004-ben a Berlinalén beszéltünk vele – akkor nem jelent meg az interjú, most búcsúképpen felidézzük. Ó kapitány, kapitányom! – Robin Williams halott. Az olyan nappal, ami kedvenc komikusunk halálhírével indul, nincs mit kezdeni. Egy dolgot érdemes csak: összeszedni, miért is szerettük annyira. Első nekifutásra 6 filmet találtunk – de ennél persze sokkal több van.

Figyelmébe ajánljuk