Semjén kalandja az örökkévalósággal, Zalatnay esete a varázsgombával

  • narancs.hu
  • 2015. április 8.

Hírnarancs

A dohányon vett Quaestor-főnök le tudja írni a cég nevét, Tarlós pénzt osztó keze veterán popsztárok felé hajlik, Semjén már csak Semjén. Szerdai hírek.

Nemzetközi Roma Nap

Az 1971-ben, Londonban megrendezett I. Roma Világkongresszus emlékére vált április 8. világnappá, mivel a kongresszus jelentős állomás volt a cigányság nemzetté válásának folyamatában, a cigány nemzettudat formálódásában, ezen született döntés a cigány nemzeti jelképek használatáról is. Az itthoni részletes program a Roma Sajtóközpont honlapján olvasható. Ahogy John Kerry üdvözlete is: „Ma a roma embereket és gazdag kulturális örökségüket ünnepeljük, ugyanakkor nem hagyjuk figyelmen kívül a sok kihívást, amivel nap mint nap szembe kell nézniük. A történelem századain keresztül a romák zsarnokok kezei alatt szenvedtek, sokuk a mai napig szembesül a megpróbáltatásokkal. Az Egyesült Államok fontosnak tartja, hogy megerősítse az elkötelezettségét minden roma ember befogadása és egyenlő emberi jogaik elismerése iránt, bármit is hívjanak hazájuknak. Elismerjük az aktivisták és állampolgárok teljesítményét, akik mindennap azért küzdenek, hogy véget vessenek a megkülönböztetésnek. Senki sem éhezhet, senkit sem utasíthatnak el az iskolából vagy lehet megfosztva a munkától az előítéletek miatt” – írja az amerikai külügyminiszter Obama elnök nevében is.

Semjén és az örökkévalóság

A mandiner.hu Semjén Zsolttal interjúzott, azóta se tértünk magunkhoz. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, talán önöknek sikerül megfejteniük, hogy ez a krapek ennyire hülye, vagy ennyire cinikus. Nem mintha a kettő kizárná egymást, mégis valahogy olyan érzésünk támad, hogy ez már valami olyan más, elképesztő minőség, ami legfeljebb a dalszerzőknek adhat ihletet. A KDNP elnöke magabiztos, mint egy reptéri taxis hiéna, ám közben folyamatosan olyan témákról van szó, ami szent, vagy legalábbis szentnek kellene lennie: Isten, haza, család…

Kedvenc időtöltése közben

Kedvenc időtöltése közben

Fotó: MTI

Íme egy kis „vasárnapi” ízelítő az interjúban szereplő számos aranyköpésből: „A szabad vasárnap bevezetésének nekifutottunk az előző ciklusban is. Matolcsy miniszter úr hosszú kormányzati és elnökségi ülés után azt mondta akkor, hogy bár az intézkedés társadalmi hatását tekintve nincs vita, az ország teljesítőképessége még nem bírja el ezt. Mi viszont az örökkévalóságnak dolgozunk, tudunk várni pár évet.”

Quaestor, bohócparádé

Mivel ma egyelőre nem jelentkezett be egyetlen fideszes prominens sem, hogy a gyurcsányibajnaira kenje a Quaestor-balhét, a bulvársajtó jeleskedett a csörgősipkában. A Blikk például megtudta, hogyan is került a cég az immár legendás közmunkáshoz, Orgován Bélához. „A tápiósági férfi a rendőrségnek azt állította, »fantáziát látott« a 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt kibocsátó cégben” – írják, hozzátéve, hogy Orgován mindkét esetben órákig vallott. „Orgovánnak le kellett írnia a »Quaestor« szót, valamint a cég székhelyének a címét – sejthetően azért, hogy kiderüljön: mennyire van képben a társaságot illetően. Úgy tudjuk, Orgován kivá­lóan teljesítette a feladatot, és helyesen írta le cégének nevét. Sőt abban sem hibázott, hol van a Quaestor székhelye – ahová napokig bejárt dolgozni” – így a Blikk információja.

Az origo arról ír, hogy az ETO futballistái a „Quaestor-ügy miatt” fociznak ingyen. „Szasa Sztevanovics, a Győri ETO sportigazgatója mindent elkövet annak érdekében, hogy a rendkívül nehéz helyzetbe került klub be tudja fejezni a bajnokságot, igaz, arról fogalma sincs, hogy a labdarúgók mikor kapnak legközelebb fizetést” – írják, majd a Nemzeti Sportra hivatkozva idézik a főnököt, aki szemmel láthatóan meg van hatódva. „Csak köszönettel tartozunk azoknak, akik valamilyen módon megpróbálnak segíteni rajtunk. A kerettagok nem csak becsülettel dolgoznak, azt is vállalták, hogy minden körülmények között végigfutballozzák a szezont. Hétről hétre megyünk előre, szombaton a Kecskemét ellen is csak az egyik tribünt nyitottuk ki, hogy kevesebb legyen a költségünk. Nagyon fontos lenne, hogy a szurkolók mellénk álljanak” – mondja Sztevanovics.

Tarlós nyugdíj-kiegészítése

Tarlós a hóna alá nyúlt. No, nem a saját hóna alá, hanem a nyugdíjas korú szórakoztatóiparosokénak, akik hiába megannyi örökzöld dallam, valójában csupán élő emlékművei annak, hogy bizony nem könnyű 70 felé a popsztárok élete. No de mire való az ún. főpolgármesteri keret, szerény 300 milla, ha nem arra, hogy olyanokat támogasson belőle Tarlós, mint Zalatnay Sarolta (2,5 millió), az Illés zenekar (16 millió), a Benkó Dixieland Band (5 millió), illetőleg a tabáni rockfesztivál (6 millió) és a csepeli rockmúzeum (12 millió). A részletekről a hvg.hu számol be, de kiderül persze az is, hogy a főpolgármester más területeken (sport, szabadidő, hit- és klubélet) is elég nagyvonalú. Például a Nemzeti Vágtához 18 milliót vágott.

Gomba!

Ennek örömére hallgassunk meg egy régi dalt 1970-ből, amiben ló ugyan nincs, ellenben Zalatnay Cini hallucinogén gomba fogyasztására ösztönöz.

Figyelmébe ajánljuk