Tüntetés, gyász, nyomor és viszály – komor a vasárnap

  • narancs.hu
  • 2014. január 5.

Hírnarancs

Végre egy nap, amikor a Fidesz egyetlen hülyesége se érte el az ingerküszöbünket. Más jó hírünk nincsen mára.

Belviszály az LMP-ben: kérdéses, hogy a párt egyik legnépszerűbb politikusa, Vágó Gábor indulhat-e képviselőjelöltként a tavaszi választásokon. Állítólag a választmány kevéssé ismert, erős emberei igyekeznek helyet csinálni maguknak.

Megalakulhat az új cseh kormány hamarosan. A koalícióra készülő három párt megállapodott a programban és a miniszteri helyek elosztásában is. A pénzügyeket Andrej Babis irányítja majd – aki nem tudja, milyen abszurd ötlet ez, itt szörnyülködhet kicsit.

Ukrajnában spontán tüntetés zajlott ma délután, méghozzá tízezres Európa-párti tömeggel. A kijevi kilátásokról, a világpolitikát is meghatározó, bonyolult helyzetről érdemi áttekintést itt találnak.

Hajléktalanfilmek: az utóbbi napokban nagy karriert futottak be a neten a Zöld Pók és a Van Esély alapítvány által készített kisfilmek, amelyek lakhatási problémákkal küzdő emberek helyzetét mutatják be, és egyben mozgósítanak az adományozásra, nem is eredménytelenül. A remek kezdeményezésről itt olvashat bővebben.

Meghalt Eusébio, a nagy portugál focista, a sportág első afrikai születésű sztárja. Életének legfontosabb helyszínén, a Benfica stadionjában ravatalozták fel, Portugáliában a kormány háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

Figyelmébe ajánljuk