A Tv2-ben a gyerekek felpofozásáról beszéltek, de a Médiatanács szerint ezzel nincs gond

  • narancs.hu
  • 2017. december 21.

Interaktív

Mert „nem bagatellizálták el a problémát”.

Nem indít eljárást a Médiatanács a Tv2 Appra magyar! – A gondolatshow című műsorának novemberi adása miatt, melyben a „gyerekbántalmazás elfogadhatóságáról” tettek fel kérdéseket a nézőknek és a stúdióvendégeknek. A testület az állampolgári bejelentések után kezdett el vizsgálódni, de

arra jutott, hogy a műsorszám nem mutatta be „a gyerekbántalmazást jogszerű és társadalmilag elfogadható magatartásként”.

Az ominózus, Liptai Claudia vezette műsor november 21-i adásában azt a kérdést tették fel, hogy „Ön szerint adhat egy pofont a szülő a gyerekének?”, és többféle válaszlehetőséget kínáltak fel a nézőknek:

– „Igen, nekem se lett bajom a pofonoktól.”

– „Igen, de csak nagyon indokolt esetben.”

– „Nem, tilos megpofozni a gyereket.”

false

 

Fotó: Tv2/Appra magyar!

A műsorban megszólalt egy pszichopedagógus, Jávori Ildikó, aki azt mondta hogy „természetesen az életben vannak olyan helyzetek, amikor egy szülőnek muszáj egy darab, ritkán elcsapódó ütéssel a gyermekét figyelmeztetnie vagy megállítani valamiben”. Az adás után

a Párbeszéd a Médiatanácshoz fordult, mert a párt szerint a műsor gyerekverésre buzdított.

„A műsor a megjelenő humor ellenére nem bagatellizálta el a problémát, minden testi fenyítést ellenzett, valamint a műsor készítői a szereplők kijelentéseit is rendre ellenpontozták” – írja friss közleményében a hatóság.

(via hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk