Egy meleg férfival a címlapján jelent meg a Playboy

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Interaktív

Egy 23 éves Fülöp-szigeteki influenszer került a digitális kiadású magazin címlapjára.  

A Playboy 2021 októberi digitális kiadványának címlapján egy vállaltan meleg férfi látható: a 23 éves influenszer, Bretman Rock, akinek TikTok-fiókját mintegy 13 millióan, YouTube-csatornáját pedig közel 9 millióan követik. 

A Fülöp-szigeteki Rock ugyan nem az első férfi, aki a férfimagazin címlapján szerepel, de ő az első, aki vállaltan meleg. 

"Az LMBT-közösségnek és a hozzám hasonló színesbőrű emberek közösségének az, hogy a Playboy címlapján egy férfi szerepel, óriási dolog, és egyben szürreális. Teljesen egy 'ez most tényleg k*rvára megtörténik?' típusú érzés. És annyira csinos vagyok" – nyilatkozta Rock. 

A Playboy a Twitteren azt írta, miután egy nyíltan meleg model került a címlapra, sok pozitív kommentet kaptak, de sok támadót is. Azt írták, ezek ugyanolyan típusú kommentek, mint amiket a Playboy akkor kapott, amikor Darine Stern, egy afroamerikai nő került a címlapra 1971-ben, amikor Tula Cossey, egy transznemű modellről készültek fotók 1991-ben, és amikor az abortusz jogáért vagy a kannabisz legalizálásáért küzdöttek az 1970-es években. 

Egy másik posztban arról is írtak, hogy a szabadságért és egyenlőségért való kiállás "a márka DNS-nek része", és hogy a Playboy ma már sokkal több mint egy magazin. Ha pedig egy meleg férfi szexinek érzi magát egy nyuszis kosztümben, miért ne viselhetné büszkén? 

A Playboy tavaly márciusban jelentette be, hogy a koronavírus okozta nehézségek miatt végül a magazin teljes egészsében digitális formára áll át. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Két tüntetés Magyarországon

Internetes tartalomgyártók egy csoportja szervezett tüntetést két héttel ezelőtt pénteken a Hősök terére. A rendezvényen nagyszámú érdeklődő, úgymond tüntető jelent meg, egyes becslések szerint 50 ezren voltak, mások 150 ezresre saccolták a tömeget, nem tudjuk pontosan, a számláló a mai napig pörög, s nem is fogja abbahagyni, míg egy új követőt, feliratkozót is fial. Tény viszont, ami tény, az utóbbi évek legnépesebb tiltakozó megmozdulásáról van szó.

Te(l)jes kanna

A múlt évadban egy szombathelyi előadás, a Horváth Csaba rendezte Kivilágos kivirradtig nyerte el a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját a Színházi Kritikusok Céhétől.

Olvasó kerestetik

Miközben tudjuk, milyen nehézségekkel küzdenek mind a független, mind a kőszínházi társulatok, talán nem az a színházi szféra legnagyobb kérdése, hogy olvasnak-e még az emberek leírt drámaszövegeket.

„Mintha a saját családjukról szólna”

Alföldi Róbert rendezésében mutatták be ősszel a Radnóti Színházban a 3tél című darabját, amelyet korábban London és Zágráb mellett Tokióban is nagy sikerrel játszottak. A szerzővel történelem és politika összefüggéseiről, személyes kötődésről és az állandó kívülállóság érzéséről is beszélgettünk.

Mindent a szemnek

Védi-e szerzői jog a látványtervezőket? A törvény betűje szerint akár védhetné, de a gyakorlatban ezt nehéz érvényesíteni, és jogdíjra csak nagyon ritkán tarthatnak számot a díszlet- és jelmeztervezők. Két szakmabelivel, Nagy Fruzsinával és Egyed Zoltánnal beszéltünk a kérdésről.

„Valami furcsa kereszt”

Júliustól Csató Kata lesz a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója. Az eddig szabadúszóként dolgozó alkotót a ma kivételszámba menő, szakmai szempontokon alapuló pályázat mellett a tervei­ről és arról is kérdeztük, miért távolodott el a Freeszfétől.

Színjátékkal leplezett hátraarc

Az Országgyűlés hétfőn ratifikálta Svédország NATO-tagságát, előtte pedig Ulf Kristersson kisegítette Orbán Viktort az egyre kínosabb másfél éves színjáték lezárásában. A gyorsan aláírt katonai megállapodások jó ideje a fiókban heverhettek, azaz nem új fejlemények, mint azt a propaganda sulykolja.

Európai választások, hazai tétek

Az elmúlt hetekben a magyar politika a K. Endrének adott elnöki kegyelem, majd Novák Katalin lemondása körül forgott. A történtek jelentőségéhez nem fér kétség: a mélyen megosztott magyar társadalomban szinte páratlan, hogy olyan ügy foglalkoztassa a közéletet, amelynek megítélése tömegek számára nem pártpolitikai kérdés.

„Nem elég a János bácsikat lecserélni”

Egy megismételt kutatás szerint a gyermekbántalmazásért kiszabott büntetések összességükben tovább enyhültek, és a felderített esetek száma is több mint a felére csökkent. És többnyire továbbra sem az agresszort emelik ki a családból, sokkal inkább a gyermekeket.

 

Káderhiány

Kemény, az aljasságtól sem mentes lejárató kampányokra számítanak ellenzéki polgármesterek. A Fidesz imázsát sok más ügy mellett a kegyelmi botrány is megtépázta, és az is látszik, hogy számos helyen nem sikerült a kormánypárti csapatoknak újraszer­vezni magukat 2019 után.