Egy meleg férfival a címlapján jelent meg a Playboy

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Interaktív

Egy 23 éves Fülöp-szigeteki influenszer került a digitális kiadású magazin címlapjára.  

A Playboy 2021 októberi digitális kiadványának címlapján egy vállaltan meleg férfi látható: a 23 éves influenszer, Bretman Rock, akinek TikTok-fiókját mintegy 13 millióan, YouTube-csatornáját pedig közel 9 millióan követik. 

A Fülöp-szigeteki Rock ugyan nem az első férfi, aki a férfimagazin címlapján szerepel, de ő az első, aki vállaltan meleg. 

"Az LMBT-közösségnek és a hozzám hasonló színesbőrű emberek közösségének az, hogy a Playboy címlapján egy férfi szerepel, óriási dolog, és egyben szürreális. Teljesen egy 'ez most tényleg k*rvára megtörténik?' típusú érzés. És annyira csinos vagyok" – nyilatkozta Rock. 

A Playboy a Twitteren azt írta, miután egy nyíltan meleg model került a címlapra, sok pozitív kommentet kaptak, de sok támadót is. Azt írták, ezek ugyanolyan típusú kommentek, mint amiket a Playboy akkor kapott, amikor Darine Stern, egy afroamerikai nő került a címlapra 1971-ben, amikor Tula Cossey, egy transznemű modellről készültek fotók 1991-ben, és amikor az abortusz jogáért vagy a kannabisz legalizálásáért küzdöttek az 1970-es években. 

Egy másik posztban arról is írtak, hogy a szabadságért és egyenlőségért való kiállás "a márka DNS-nek része", és hogy a Playboy ma már sokkal több mint egy magazin. Ha pedig egy meleg férfi szexinek érzi magát egy nyuszis kosztümben, miért ne viselhetné büszkén? 

A Playboy tavaly márciusban jelentette be, hogy a koronavírus okozta nehézségek miatt végül a magazin teljes egészsében digitális formára áll át. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk