Gond van az aldis pizzaszósszal

  • narancs.hu
  • 2020. július 28.

Interaktív

Fémdarabok lehetnek benne, ne egyék meg!

Idegen anyag, egészen konkrétan fémdarabkák lehetnek az Aldi egyik termékében, a Cucina Nobile pizzatésztával együtt csomagolt paradicsomszószában.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán azt írják, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. értesítette őket, hogy kivonta a forgalomból és országosan visszahívta üzleteiből a „pizzatészta paradicsomszósszal” elnevezésű termékét, mert a paradicsomszósz idegen anyaggal (fémdarabkák) szennyeződhetett.

A visszahívás kizárólag a 2020.07.16 és 2020.08.16 közötti lejáratú idejű termékeket érinti.

A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt ne fogyasszák el.

Pizzatészta paradicsomszósszal

Pizzatészta paradicsomszósszal

Fotó: Nébih

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.