Klubrádió: Nincs jogalapja az NMHH döntésének

  • narancs.hu
  • 2020. szeptember 12.

Interaktív

A rádió vezérigazgatója szerint semmilyen komolyan vehető érvet nem közölt az NMHH, hogy miért veszik el a frekvenciájukat.

A Klubrádió vezérigazgatója, Stock Richárd szerint semmilyen jogalapja nincs a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntésének, miszerint a hatóság korábbi jogsértésekre hivatkozva nem hosszabbítja meg a a rádió 92.9-es frekvenciára szóló szerződését. Ha ez valóban így lesz, akkor a Klubrádió 2021. február 14-ig sugározhat a frekvenciáról.

A rádió korábban egy közleményben azt ígérte, minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében, most Stock az Azonnalinak arról beszélt, hogy az NMHH "semmilyen komolyan vehető érvet" nem sorakoztatott fel, amellyel megalapozható lenne a döntés, és hogy szerinte a rádió minden rá vonatkozó szabályt betartott.

Elmondta azt is, hogy hivatalos értesítést és indoklást egyébként még mindig nem kaptak, eddig a Klubrádió is csak az NMHH honlapján megjelent közleményből értesült a döntésről.

Emlékeztetett arra, hogy korábban is voltak már frekvenciaellenőrzési ügyben pereik, de ezek közül volt, amelyiket meg is nyerték. Stock azt ígérte, hogy a rádió minden lehetséges eszközzel felveszi a harcot a Médiahatóság döntése ellen.

Azt is mondta, hogy nem ez a körülmény fogja eldönteni a Klubrádió sorsát, mert az eddig is a hallgatóitól függött. "Ha ők továbbra is követni akarnak minket, és az eddigiekhez hasonlóan adakoznak a működésünkre, akkor ezt követően is szólni fogunk" - mondta.

A kérdésre, miszerint a frekvencia tényleges elvesztése után netes rádióvá alakulna-e a Klubrádió, Stock azt válaszolta, hogy a várható kimenetelekről még korai beszélni.

Figyelmébe ajánljuk