Kovács Zoltán is reagált Nagy Imre unokájának Facebook-bejegyzésére, ami azóta már nem elérhető

  • MTI/narancs.hu
  • 2018. december 27.

Interaktív

Jánosi Katalin szerint a jobboldal "a maga sajátos sötét, aljas módján" rágódott el szavain.

"A jobboldal nem szokta szidni Nagy Imrét, Magyarország kommunisták által halálra ítélt és kivégzett miniszterelnökét" - írta csütörtökön Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az egykori miniszterelnök unokájának, Jánosi Katalinnak a nap folyamán tett Facebook-bejegyzésére reagálva.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy Nagy Imre  unokája, Jánosi Katalin Facebook-bejegyzésében a kormány és Orbán Viktor miniszterelnök budai Várba költözésével kapcsolatban úgy fogalmazott: "Az én nagyapám, aki kétszer is Magyarország miniszterelnöke volt (és akit nem átall a jobboldal tele pofával szidni, mint 'legrosszabbfajta kommunistát') a fizetéséből bérelt lakásban lakott... A fizetéséből vett abba bútort, képet, szőnyeget..."

Kovács Zoltán szerint Jánosi Katalinnak nincs igaza, mert Nagy Imrét kommunista múltja és tettei ellenére a nemzet mártírjai között tartja számon a jobboldal.

Jánosi Katalin bejegyzése csütörtök este nem volt elérhető, közösségi oldalán azt írta: posztját csak ismerősei láthatják.

"A mai beszélgetést - amin a jobboldal a maga sajátos sötét, aljas módján elrágódott - befejeztem" - tette hozzá, és megemlítette, hogy a HVG értelmezésével szemben nem Orbán Várba költözése, hanem Kövér László házelnök szolgálati lakása miatt mérgelődött.

Figyelmébe ajánljuk