Végre: megérkeztek a kutyafilterek Snapchatre
Screenshot_2018-12-27_at_11.52.20.png

Végre: megérkeztek a kutyafilterek Snapchatre

  • narancs.hu
  • 2018. december 27.

Interaktív

Sokat szelfizett a kutyája, de nem tudott rá filtert tenni? Ennek az időnek vége.

A Snapchat volt az első üzenetküldő, amivel arcfelismerős filtereket lehetett tenni a képekre, videókra, így virtuális szemüveget vagy maszkot lehetett aggatni magunkra. Nagyon mókás funkció ez, hiszen adott esetben kutya formájában tudunk beszélgetni egymással.

Mostantól azonban a kutyák sincsenek kizárva a mókából. A Snapchat karácsonyi ajándéka ugyanis az volt felhasználóinak, hogy immáron a kutyaszelfikre is lehet ilyen filtereket tenni, így már a kiskedvencek is pózolhatnak szemüvegben, vagy egy virtuális pillangóval az orrukon.

(Verge)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.