Ismét nagy hazugságba szaladt bele a Pesti Srácok

  • narancs.hu
  • 2020. június 29.

Interaktív

Lejárató cikket közöltek a terézvárosi újság új főszerkesztőjéről, akit összekevertek a TASZ kommunikációs vezetőjével.

„A KGBéla-ügyben vádlott alpolgármester-jelölttől a TASZ-os főszerkesztőig: Terézvárosban is hozta a formáját a baloldal”  címmel publikált egy anyagot még szombaton a Huth Gergely főszerkesztette PestiSrácok arról, hogy a Soproni Tamás (Momentum) polgármester vezette önkormányzathoz köthető cégeknél és szervezeteknél személyi változásokra került sor.

Mint írták a kerületi újság élére egy igazi nagyágyút, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) kommunikációs vezetőjét igazolták le, akit a PestiSrácok ezek után azért bírált, amiért a lap foglalkozott a Black Lives Matterrel és a melegházassággal is, illetve nem tartotta őt függetlennek. A PestiSrácok azonosként mutatta be a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet kommunikációs vezetőjét és a Terézváros magazint május óta főszerkesztő médiamunkást, majd erre a valótlanságra felépítve tette közzé lejárató cikkét a magazinról, a kerület polgármesteréről és a TASZ-ról.

Csakhogy, úgy tűnik a propagandaoldal kicsit ismét túlpörgette magát, a Média1 információi szerint ugyanis a cikkben megnevezett Kertész Anna továbbra is a TASZ kommunikációs vezetője és nem azonos a főszerkesztői pozícióban tevékenykedő Kertész Annával.

Utóbbit még május végén nevezték ki a Terézváros magazin felelős szerkesztői posztjára, miután 12 pályázó közül, pályázati úton őt választották ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökének szakmai közreműködésével a következő három évre, amint arról a terezvaros.hu is beszámolt.

Mai hír, hogy Vaszily Miklós, a TV2 elnöke elismerte, hogy a TV2 székházában megalapított, fele részben Vaszily tulajdonában lévő Progress Media Hungary Kft. indítja el kábelcsatornaként a Pesti TV-t, ahová a Pestisrácok készíti majd a tartalmat. A másik tulajdonos a Bizalmi Vagyonkezelő Kft., ahová Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos nagy összeget tett be egy okirat szerint.

Vaszily Miklós Mészáros Lőrinc pénzével indított új médiacéget

A cég egyik fele az Index pénzügyeit is menedzselő cég tulajdonosáé, a másik egy olyan bizalmi vagyonkezelőé, amely Mészáros pénzét forgatja. Pár hete friss médiacég alapításában vett részt Vaszily Miklós - írja a G7. Mint ismert, az MTVA volt vezetője, a TV2 elnöke márciusban megszerezte az Index hirdetéseit és pénzügyeit menedzselő Indamedia Kft.

Neked ajánljuk

Nem alszik

Mégis ki ölte meg a nagy pofájú, felfuvalkodott amerikai rendezőt? A producer, akit megzsarolt; a forgatókönyvíró, akinek vízióját tönkre akarja tenni – esetleg a főszereplő színésznő, akinek részegen félreérthetetlen ajánlatot tett; vagy talán annak férje, akivel még össze is verekedett?

Túl sok

  • Sándor Panka

A nézőteret sűrű köd borítja, a színpadképet a szürke szín dominálja. Ferdén elhelyezett ajtók keretezik a színpad közepére állított lépcsősort (díszlet, jelmez: Tihanyi Ildi).

Egy doboz lenne

Zuhog az eső, Martin többszöri eltévedés után jut el az Ardennek mélyén lévő a faluba, ahol régen nem látott apja meghalt. Mivel az apja kimondottan azt kérte, helyben hantolják el, ám a temető már tele van, Martin a furcsa sírásó segítségével egy rejtélyes, sok-sok éve nem látogatott sírt akar kiüríteni.

Ki a hülye?

  • Sándor Panka

A színpadon két forgatható szobabelső, a kettő között szintén mozgatható, jellegzetes zöld falusi kerítés. Az elemek mobilizálásával a történet összes helyszíne megjeleníthető. Kovács Dániel Ambrus nem csak rendezte a darabot, ő tervezte a látványt is, s az nem csak az ötletes térkonstrukciók miatt működött. A kopottas szobabelsők úgy teremtenek sivár atmoszférát, hogy közben furcsa nosztalgiát is érzünk irántuk.

Nemesítő idő

Huszonhárom év után újra találkozik egy Férfi és egy Nő. Egykor szerelmespár voltak, ma valami megkésett randevúszerű találkozójuk van egy kölcsönlakásban. Néhány retrónak ható bútor, mázas kisszobor meg klasszik nipp veszi őket körül, a háttér meg egy méretes faliszőnyeg, cirkuszi vagy farsangi jelenettel. A Nő Amerikában él, a Férfi itthon maradt.

Tartsd szárazon a tésztát!

  • Kiss Annamária

Mintha vége lenne az előadásnak, tapsolnánk, ám szólítanak az alkotók, hogy foglaljunk helyet a színpad egyik vagy másik szélénél attól függően, szerintünk bűnös vagy ártatlan az ókori görög hősnő. De nemcsak térfelet választunk, meg is kell védenünk az álláspontunkat. A két csoport, szokatlan módon sok mindenben egyetért, megérti egymást. Érvényes vita bontakozik ki.

Hogy igaz legyen

  • Antoni Rita

Nehéz nem észrevenni, hogy a Libri könyvesboltjaiban egy ideje, pontosabban amióta az államilag bőkezűen támogatott Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) beszállt a Libri–Bookline kiadócsoportba, központi helyen, gúlákba állítva díszelegnek az MCC Press „genderellenes” (azaz, a feminista és LMBTQ jogi törekvéseket lejáratni igyekvő) kiadványai, jelentős ellensúlyozás nélkül.

Az iskolapénz

Múlt pénteken öt, a polgári engedetlenségi akciósorozatban részt vevő fővárosi középiskolai tanárt rúgtak ki a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. E hét elején az illetékes tankerület vezetője személyesen adott át írásbeli figyelmeztetést a zuglói Szent István Gimnázium három pedagógusának.

Akkor minek?

A hét elején az Országgyűlés elfogadta azokat a törvényjavaslatokat illetve -módosításokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a kormány ki tudja énekelni az uniós források egyelőre felfüggesztett részét, 7,5 milliárd euró végösszegben, az Európai Bizottságtól és az Európai Tanácstól.