Ismét nagy hazugságba szaladt bele a Pesti Srácok

  • narancs.hu
  • 2020. június 29.

Interaktív

Lejárató cikket közöltek a terézvárosi újság új főszerkesztőjéről, akit összekevertek a TASZ kommunikációs vezetőjével.

„A KGBéla-ügyben vádlott alpolgármester-jelölttől a TASZ-os főszerkesztőig: Terézvárosban is hozta a formáját a baloldal”  címmel publikált egy anyagot még szombaton a Huth Gergely főszerkesztette PestiSrácok arról, hogy a Soproni Tamás (Momentum) polgármester vezette önkormányzathoz köthető cégeknél és szervezeteknél személyi változásokra került sor.

Mint írták a kerületi újság élére egy igazi nagyágyút, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) kommunikációs vezetőjét igazolták le, akit a PestiSrácok ezek után azért bírált, amiért a lap foglalkozott a Black Lives Matterrel és a melegházassággal is, illetve nem tartotta őt függetlennek. A PestiSrácok azonosként mutatta be a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet kommunikációs vezetőjét és a Terézváros magazint május óta főszerkesztő médiamunkást, majd erre a valótlanságra felépítve tette közzé lejárató cikkét a magazinról, a kerület polgármesteréről és a TASZ-ról.

Csakhogy, úgy tűnik a propagandaoldal kicsit ismét túlpörgette magát, a Média1 információi szerint ugyanis a cikkben megnevezett Kertész Anna továbbra is a TASZ kommunikációs vezetője és nem azonos a főszerkesztői pozícióban tevékenykedő Kertész Annával.

Utóbbit még május végén nevezték ki a Terézváros magazin felelős szerkesztői posztjára, miután 12 pályázó közül, pályázati úton őt választották ki a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnökének szakmai közreműködésével a következő három évre, amint arról a terezvaros.hu is beszámolt.

Mai hír, hogy Vaszily Miklós, a TV2 elnöke elismerte, hogy a TV2 székházában megalapított, fele részben Vaszily tulajdonában lévő Progress Media Hungary Kft. indítja el kábelcsatornaként a Pesti TV-t, ahová a Pestisrácok készíti majd a tartalmat. A másik tulajdonos a Bizalmi Vagyonkezelő Kft., ahová Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos nagy összeget tett be egy okirat szerint.

Vaszily Miklós Mészáros Lőrinc pénzével indított új médiacéget

A cég egyik fele az Index pénzügyeit is menedzselő cég tulajdonosáé, a másik egy olyan bizalmi vagyonkezelőé, amely Mészáros pénzét forgatja. Pár hete friss médiacég alapításában vett részt Vaszily Miklós - írja a G7. Mint ismert, az MTVA volt vezetője, a TV2 elnöke márciusban megszerezte az Index hirdetéseit és pénzügyeit menedzselő Indamedia Kft.

Figyelmébe ajánljuk