Összevonhatják a Borsot és a Ripostot, többeket kirúgtak a Borstól és a Metropoltól

  • narancs.hu
  • 2022. június 22.

Interaktív

Átalakítják a kormánypárti médiaholdingot.

Megszűnhet a jövőben a Ripost, mert a kormányzati médiaholdinghoz tartozó bulvárlapot összeolvaszthatják a Borssal – írjaMedia1. Az Azonnali azt írja, szerdán 10 embernek mondtak föl a Borsnál és a Metropolnál, leginkább tördelőknek és olvasószerkesztőknek. Az a pletyka terjed, azért, hogy helyet csináljanak a ripostosoknak.

Mint ismert, a Bors 2018-ban került a KESMA alá, 2019-ben pedig a Ripostot is vezető Ómolnár Miklós vette irányítása alá. Az Azonnali szerint már akkoriban volt arról szóló pletyka, hogy nagy leépítések lesznek a lapnál, hogy az Ómolnárhoz lojálisabb ripostosokkal töltsék föl a lapot. Ez nem történt meg, állítólag Ómolnárnak a Bors 2019-es karácsonyi buliján kellett nyugtatnia az embereket, hogy nem akar úgy bevonulni a magyar sajtótörténetbe, mint aki elsüllyesztette a Borsot. Mindkét lap értesülései szerint a Bors most is megmaradhat.

A Media1 szerint a KESMA racionalizálásba kezdett, hisz' a Mediaworks bezárta a City7 nevű lapot és a FourFourTwo című, Szöllősi György kormányzati fősportújságíró által vezetett focis portált. Mindemellett a kiadónál és a megyei lapoknál is leépítések voltak.

(Media1, Azonnali)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk