Jubilál a Paloznaki Jazzpiknik, programdömping vár a szőlőhegy oldalában

  • narancs.hu
  • 2022. június 22.

Zene

Három nap jazz, funk, pop és soul a balatoni domboldalon augusztus 4-6. között.

Három nap jazz, funk, pop és soul, jubileumi, 10. piknik-élmény és emelkedett hangulat vár a Jazzpikniken – ígérik a szervezők. A „Nagy találkozások” fesztiválját augusztus 4-6. között rendezik meg a paloznaki szőlőhegy oldalában.

„Az elmúlt évtizedben egy generáció nőtt fel a Jazzpikniken, aki gyerekként a szülőkkel jött el régen, az ma a barátaival piknikezik Paloznakon. A jubileumi piknik „Nagy találkozások” szlogenje jól szimbolizálja azt a generációk közötti hidat és életérzést, amit ma a Jazzpiknik jelent” – nyilatkozta Valde Orsolya fesztiváligazgató.

 
Fotó: Mónus Márton

Augusztus 4-én a legendás jazz-duó, Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band formációja nyitja a 10. Jazzpikniket. A duó után a világhírű brit soul és R&B énekes-dalszerző, Emeli Sandé érkezik a Nagyszínpadra.

Augusztus 5-én a ’80-as, ’90-es évek legnépszerűbb brit énekesnője, Lisa Stansfield érkezik a Jazzpiknikre. Ezt követően minden idők egyik legsikeresebb hiphop-tánczenei formációja, a Stereo MC’s pörgeti fel a piknikezőket.

Augusztus 6-án, szombaton egy igazi legenda lép fel: a világ leghíresebb funky zenekarának utódja, az Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience látogat el Paloznakra, hogy Al McKay felépülése után, a tavalyi elmaradt koncertjüket pótolva osztozzanak az emelkedett hangulatban. A három nap megkoronázásaként az MF Robots utánozhatatlan hangjai töltik meg a balatoni domboldalt.

Mindemellett a jubiláló pikniken Paloznakon örömzenél a magyar jazzélet színe-java. A 2017-ben Fábián Julinak emléket állító színpadon minden évben a hazai jazz jeles művészei lépnek fel, hogy a nemzetközi előadók mellett a magyar jazz élvonala is képviseltesse magát. A 10. Paloznaki Jazzpikniken – többek között – olyan művészekkel találkozhatunk, mint a Random Trip, a Peet Project, a Szilárd Piano Projekt, az Aron Andras & the Black Circle Orchestra, a Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo, vagy a Solére.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk