Snoblesse Oblige 2023/10.

  • Narancs
  • 2023. március 8.

Interaktív

Heti kulturális programajánló 

„Láttam vezetőinket / csókolózni és fogdosni egymást / a nyakkendők alatt; úgy hűltek el a forró / levesek, hogy leragasztották nyájuk száját, / mialatt palotáikban hemperegtek…”

(Borda Réka: Láttam vezetőinket)

 

péntek március 10. 14.00 Ez nem az én testem – kiállítás

Czene Márta legújabb műveit bemutató kiállításának témája a nőkép és a női identitás, a női testről és a női szerepekről alkotott kép kialakulása, mégpedig a szerepmintákkal és a szexualitással való találkozások alapján. A saját családi és gyerekkori emlékeket feldolgozó tárlat április 6-ig látható, keddtől péntekig 14 és 18 óra között, vagy előzetes bejelentkezéssel.

(Inda Galéria, Bp. VI., Király u. 34. II. em. 4.)

 

péntek március 10. 19.00 Beszélgetés Szinetár Milkóssal

A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendezővel, forgatókönyvíróval, érdemes és kiváló művésszel, a Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatójával, a Magyar Televízió egykori elnökhelyettesével, a Freeszfe szervezésében Forgács Péter színházrendező beszélget szakmáról, múltról és jelenről. A programon való részvétel regisztrációköteles.

(CEU, Bp. V., Nádor u. 15.)

 

péntek március 10. 19.00 Fehérnépek Társulat, Triolina Folk – koncert és táncház

A Női vonások című est folyamán a táncházmozgalom női népzenészei, táncházzenészei működnek közre. Meghívott vendég a Magyar Nemzeti Táncegyüttes férfi táncosaiból alakult néptáncos zenekar, a B2. Az éjszakába nyúló esemény szerkesztője és házigazdája: Kuczera Barbara.

(Fonó, Bp. XI., Sztregova u. 3.)

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk