Sportrádiót indít Szöllősi György

  • narancs.hu
  • 2022. január 7.

Interaktív

A műsorvezetők között lesz Szujó Zoltán, Risztov Éva vagy Csisztu Zsuzsa is.

Január 17-én új rádióállomást lehet majd hallgatni a Budapesten és környékén fogható 105,9 MHz-es frekvencián, valamint a nemzetisport.hu-n – derült ki a rádió a pénteki közleményéből. Mint írják, a Sportrádió csatorna célja, hogy a testmozgás, a játék, az egészséges életmód, a siker, a küzdelem, a fair play, a hazaszeretet és az összetartozás jegyében minden „sportos” témában hallassa a hangját.

A közleményből kiderül, a rádió tulajdonosa Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője. A Media1 a hírhez kapcsolódva megjegyezte, mindez azért érdekes, mert a frekvencia 10+7 évre szóló használati jogát egy LBK Sport Kft. nevű cég nyerte el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának pályázatán, amelynek tulajdonosaként akkoriban még Litter Zsuzsanna ügyvéd szerepelt.

A lap szerint a hozzá köthető ügyvédi iroda munkatársai nem először szereznek meg rádiós frekvenciákat, amelyeket – mivel az elnyert frekvenciákkal (legálisan) nem lehet kereskedni – különféle jogi megoldások segítségével másoknak adják tovább másoknak. Eben az esetben az LBK Sport Kft.-t megvásárolta Szöllősi, és Online Sportmédia Kft.-re keresztelte át. Szőllősi cégének székhelye Felcsúton a Fő utca 111. szám alett.

A rádió tematikájáról azt írták, hogy a híreken, eredményeken és helyszíni tudósításokon túl, rendszeres vendég lesz a Sportrádióban a magyar sport számos ismert bajnoka, háttér- és magazinműsorokban igyekeznek majd műsorvezetők és szakértő vendégek kitárgyalni mindent, ami a szurkolókat, hallgatókat érdekelheti.

A műsorvezető között lesz Szujó Zoltán, Szegő Tibor, Harsányi Levente, vagy mások mellett az olimpiai bajnok Risztov Éva, a televíziós és rádiós műsorvezető Csisztu Zsuzsa, a Mandiner sportrovatvezetője is. De a csapat tagja lesz még Török László, valamint Lantos Gábor, az Origo sportrovatának vezetője is.

(Media1)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk