Szüret 2023/42.

  • Narancs
  • 2023. október 18.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi.

Mindenekelőtt leszögezem, hogy a 2022. évi népszámlálás adatai is megerősítik azt a tényt, hogy Magyarország keresztény ország.

Semjén Zsolt írásbeli válasza Vadai Ágnesnek, aki azt kérdezte, hogy miért csökkent a katolikus hívők száma?

HAGYOMÁNYTEREMTŐ      FÉLNÓTÁS       TELÍTŐDÖTT     KIPRÓBÁLTA

Múltunk feltárása – Abasártól Mongóliáig címmel nyílt kamarakiállítás szerdán a Magyarságkutató Intézetben. (…) Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója és tiszteletbeli elnöke a megnyitón elmondta: (…) A jelenlegi kiállítás célja, hogy megmutassa az érdeklődőknek, mi az, ami a magyar identitás vizsgálatában lényeges, melyek voltak azok a tevékenységek, amelyeket az intézet az adott időszakban elvégzett. (…) Abasáron olyan eredményeket értünk el, amelyek át kell hogy írják a magyar egyház történetét, a korai Árpád-korra vonatkozó krónikát – emelte ki Kásler Miklós.

MTI

Hagyományteremtő szándékkal idén először őszi szezonális ellenőrzés-sorozatot rendelt el dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

Magyar sorskérdés, hogy az ideáinkat vigyük el a publikációkon túl szabadalmakig, termékekig – jelentette ki a kulturális és innovációs miniszter pénteken Szegeden. Csák János, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont felavatásának 50. évfordulója alkalmából – az egykor az intézményben dolgozó Karikó Katalin részvételével – megrendezett konferencián azt mondta, a kormány feladata odaállni azok mögé, akiknek vannak ideái és vannak elképzelései arról is, hogy ezek miként hasznosulhatnak az emberiség javára.

MTI

A veszélyek korába léptünk, a népek tengere feltámadott, és a kirobbant hullámok hullámverései mindenhonnan jól látszanak, innen, Magyarországról is, innen, Pápáról is, sőt ha nem figyelünk, akkor a hullámverések még bennünket is megrázhatnak. Aki ilyen viharban hajózik, annak nincs könnyű dolga, ott rendben kell lenni az útiránynak, a hajótestnek, a vitorlázatnak, a hajó személyzetének, és nem árt az sem, hogyha a kapitány nem félnótás. Ahol ezek a dolgok nincsenek rendben, ott nem sikerült célba jutni és partot érni. Éppen ezért legyünk büszkék arra, hogy ma itt lehetünk.

Orbán Viktor a 83-as számú főút átadásán; Miniszterelnöki Kabinetiroda

Megfilmesítették az Omega utolsó lemezét, a Testamentumot. A szó azt jelenti: végakarat, hiszen a film volt Mecky utolsó akarata, mintha érezte volna, hogy már csak egy van.

Bors

Heti top 10-es összeállításunkban olyan eszközöket és tanácsokat közlünk, amelyek, ha eltévednénk az erdőben, segítségünkre lehetnek a túlélésben. A lista – amelyhez segítségül hívtuk a Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent Honvédelmi Alapismeretek tankönyvet – szigorúan szubjektív.

Honvédelem.hu

A helyszín már délelőtt ínycsiklandó illatokkal telítődött, amikor a csapatok nekiláttak a főzésnek, gyúrásnak, majd a sütésnek. A rendezvénnyel pedig elindították Szarvason a disznótoros szezont.

Beol.hu

A köztársasági elnök Sárkeresztúron a Hangyák Szociális Szövetkezetnél kipróbálta a paprikatörést, és beszélgetett a helybeli cigány asszonyokkal, akik a munkában és gyermekeik taníttatásában látják a kiutat. A falu polgármestere kitartó munkájának már látható és érezhető eredménye van a vármegye egyik legnehezebb helyzetű településén.

Sándorpalota.hu

Három napon át ismét összefoghatnak a baranyai fiatalok

Cím a Bama.hu-n

A jövőt tervezgették, az állatokat védték a taszári iskolások

Cím a Sonline.hu-n

Kulturális szuverenitásunk nem lehet vita tárgya – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója azon a hétfői budapesti konferencián, amelyen magyar és olasz konzervatív szervezetek kötöttek partnerségi megállapodást. (…) „Ma kell megvédenünk a holnapot” – jelentette ki, hozzátéve: „a kulturális szuverenitásunk átfogó támadás alatt áll”, mert a balliberális erők a woke nevében fel akarják számolni Európa zsidó-keresztény gyökereit, mi több, „szervezett lakosságcserén dolgoznak”. (…) Hozzátette: a balliberális erők a normalitáshoz való viszonyunkat rendítenék meg, ez azonban „civilizációs zsákutca”, amivel az olasz és a magyar jobboldaliak nem tudnak azonosulni.

MTI

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk