Szüret 2024/17.

  • Narancs
  • 2024. április 24.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A választási kampány a tiszta és nyílt beszéd ideje.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

SZÜKSÉG     VISSZAVISZI     IMPERIALISTA     ZSENIÁLISAN

A határokon átívelő Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a Kárpát-medencei magyarok összefogásának egyik legszebb és legfontosabb jelképe – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára. (…) A Kárpát-medencében nagy szükség van az évszakok váltakozására, különösen a földművelés ritmusához, amelyet a szokatlan tavaszi felmelegedés, majd lehűlés kiszámíthatatlanul képes megborítani. „A klímaváltozás a legnagyobb csapást a földjeinkre, az ültetvényekre és az erdeinkre méri, ezért nagy szükség van Isten áldására ezeken a területeken” – jegyezte meg.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

A jövő héten rendezik meg Magyarországon a termékenységtudatosság hetét, amelyen arra hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy az életkor és az életmód rendkívüli mértékben befolyásolja a gyerekvállalást – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Belügyminisztérium közleményéből

A Nyíregyházi Egyetemen tartott „Tavaszi zsibongás” kulturális és toborzó rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a magyar haderő fejlesztése kapcsán elmondta, a területvédelmi tartalékos rendszer visszaviszi az egyenruhát az egész országba.

Honvédelem.hu

Az elmúlt öt évben a tagországok polgárait semmibe vevő, imperialista típusú elnyomást bontakoztattak ki. Ennek az uniós rendszernek fő mondanivalója, hogy aki ellenáll, annak nincs kegyelem. Így aztán érezhetjük bőrünkön, de lelkünkben is, hogy sajátunknak hitt szövetségünk ellenünk a lassú, de biztos kivéreztetést alkalmazza. Emellett még célja társadalmi rendünk fellazítása.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közleményéből

Ők mindig más mezben és mindig a magyar csapat ellen játszanak: náluk Gyurcsány a csapatkapitány, hátul az erőszakos Varjú és Fegyőr, a mamlasz Karácsony, középen a csapattársai számára is kiszámíthatatlan Márki-Zay és az ellenfeleit listázó Gyöngyösi. És ne feledkezzünk el a csodacsatár sorról: Cseh, Donáth, Dobrev, Rónai, Újhelyi. Ők legalább hoztak egy merész taktikai újítást, mindannyian balszélsők – mondta focipéldát hozva, majd megjegyezte: a kispadon Alex Soros ül, a pénztárban meg az apja.

Az MTI tudósítása Deutsch Tamás kampányindító beszédéről

79 éves lett Soltész Rezső: a poplegenda még mindig zseniálisan néz ki

Cím a Blikkben

Kamarás Iván ékszerei jelentőségéről vallott. Medálja a mulandóságra emlékezteti, bár hisz benne, hogy nem csak egy életünk lehet. (…) – Tizenhat éves koromban elkezdtem magamra aggatni ilyen dolgokat, aztán volt idő, amikor ezeket levettem magamról, aztán újra felvettem. Most itt vannak rajtam – mondta gyűrűjét, karkötőit mutatva. Majd rátért a számára legkedvesebb ékre: A nyakláncom a nagyanyám aranylánca volt. Ehhez később kaptam egy medált, egy halálfejet.

Bors online

Magyar Péter ahelyett, hogy érdemi válaszokat adott volna arra, hogy milyen szerződésben vannak a Bajnai Gordonhoz köthető céghálóval, aljas módon ráuszította a tömeget a Magyar Nemzet riporterére, és remegve elfutott a kérdések elől.

Origo.hu

A jelenlegi polgármester a nehéz időkben is kiáll a lakosságért, ezt pedig az emberek is nagy többségben észreveszik.

A Borsod24.hu Tiszaújváros: Dr. Fülöp György polgármester is megkezdte a kampányt című híre

A Csabai Kolbászklub székháza ismét gyermekzsivajtól volt hangos, de amikor Lugosi Gyula, a klub tagja a csabai kolbász történetéről, a hagyományok őrzéséről beszélt, elcsendesült a terem.

Beol.hu

Öt évvel ezelőtt, a Szlovák Tájházban megtartott Pajtafesztiválon indult el az ötlet: ha ott számos kiállított alkotás jegyzi az egykori oroszlányi festőművész nevét, akkor miért ne lehetne ezt továbbgondolni? Néhány héttel ezelőtt pedig megnyílt az oroszlányi Dalí, vagyis Závory Zoltán emlékszobája.

Kemma.hu

A világ legnagyobb kopjafáját tervezik felállítani a 84-es számú főút mentén, a Nemesvitánál lévő Répa Rozi csárdánál.

Zaol.hu

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk