Szüret 2024/25.

  • Narancs
  • 2024. június 19.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A világ legjobb dolga magyarnak lenni, legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk, és ha ezt bárki kritizálja, vagy bárki el akarja venni tőlünk, azt nem hagyhatjuk.

Hankó Balázs kinevezett kulturális és innovációs miniszter az M1 aktuális csatornán; MTI

VÉKONYHEGYŰ     FELISMERJÜK     REMEK     EGYETÉRTHET

Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt. Amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni. Újpesten június 7-én, azon a napon, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, a Helyi Választási Iroda 192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm vonalvastagsággal író) golyóstollat vásárolt az Újpesti Polgármesteri Hivatal közelében található Papír-Írószer boltból. Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a választékból a vékonyan fogó tollakat.

Nagy István újpesti önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzéséből; Index.hu

Habár a labdarúgás létrejötténél, fejlődésénél és globális küldetésénél a közösségi gondolkodás, alkotás, s persze élmény a fő rendező elv, mégiscsak egyéniségek teljesítményéről (és egymásra gyakorolt hatásukról) beszélünk – elkerülhetetlen, hogy a csapatjáték, -szellem, taktika és egyéb elemek mögött felismerjük a rendszer alapját: az embert. (…) A magyar válogatott újkori felemelkedésében Szoboszlai Dominik a kulcsfigura. (…) Akárhogy is, ő már állam az államon belül szakmai, közösségi és kulturális szempontból is, s szerencsére ebből a csapat és játékos is profitál, hiszen jelenléte még nagyobbat görbít a csapat amúgy is felfelé ívén.

Szepes Viktor írása az m4sport.hu-n

A múlt vasárnapi választás megerősítette a gazdák érdekérvényesítését Brüsszelben, és az agrárium is hangsúlyosabban jelenhet meg az Európai Parlament napirendjén – közölte Nagy István agrárminiszter.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

A hungarikumnak számító magyar védőnői szolgálatot érdemes bemutatni Európának, ezért az egészségügyi kormányzat lehetőséget fog biztosítani erre a magyar soros EU-elnökség alatt – jelentette ki a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a védőnők napján tartott ünnepségen.

A Belügyminisztérium közleményéből

Most nagy büntetést kell fizetni. Töröm a fejem, hogy hogyan oldjuk meg úgy, hogy ez nekik jobban fájjon, mint nekünk. Vannak lehetséges megoldások. Nem arról vagyunk híresek, mármint a mostani magyar kormány, hogy föladja, vagy hogy kétségbeesnénk azért, mert első látásra egy nehéz helyzettel találjuk magunkat szemben, nem szoktunk sopánkodni, nem tördeljük a kezünket. Jár az agyam, lesznek megoldások, biztosak lehetnek benne a magyar emberek, hogy ez a végén jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az uniós bevándorlási politika megsértése miatt kirótt büntetés kapcsán

A honvédelmi miniszter (…) Orbán Viktor miniszterelnököt idézve hangsúlyozta, nem az a fontos, milyen világot hagyunk a gyermekeinkre, hanem az, hogy milyen gyermekeket hagyunk a világra. Ennek a gondolatnak „nincs jobb, szívünkhöz közelebb álló példája és lehetősége, mint a Honvéd Kadét Program” – fűzte hozzá.

Honvédelem.hu

Tóth Vera immáron nagyon boldog feleség. Pauli Zoltánnal már hosszú évek óta alkotnak álompárt, és ha valamiben egyetérthet ez az örökké széthúzó és civódó ország, akkor az az, hogy Tóth Vera a tökéletes férfi mellett találta meg a boldogságot.

Bors

A rendezvény azzal a céllal jött létre, hogy Kecskemét nyugdíjas és nem nyugdíjas közösségei találkozhassanak egymással, és minél többen bepillantást nyerhessenek a városi nyugdíjasklubok változatos életébe. (…) A délután hangulatát Szandi koncertje emelte magaslatokba.

Baon.hu

A Jézus Szíve kápolnában Hortyi Gábor atya tartotta a szertartást a hétvégén. Az apró épület arányosan kis padjai megteltek hívőkkel, akik a litániát követően a helyi tűzoltószertárban még sokáig beszélgettek.

Feol.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a Nyíri Betyárnapot szombaton. (…) Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő (…) remek kezdeményezésnek nevezte azt, hogy a helybeliek egy különleges történelmi személyt – egy betyárt – választottak rendezvényük névadójaként.

Boon.hu

 

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk