Szüret 2024/27.

  • Narancs
  • 2024. július 3.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!

Orbán Viktor írása a Magyar Nemzetben

LEGUNDORÍTÓBB     VÉDEKEZZEN     ÖSSZEKÖTHETŐ     IGYEKEZETT

Ekkor jött Csoboth Kevin, és egy korábbi kapufája és Varga Barnabás majdnem tragikus sérülése után megkönnyeztetett meglett férfiakat széles e hazában. Én félreálltam Hajdú B. István üvöltése után, kivágtam a villogót, és miközben kamionok suhantak el mellettem, a bács-kiskuni éjszakában artikulálatlanul ordítottam a gemenci erdő állatvilágához, és bizony a könnyem is kicsordult egy pillanatra. Ez mindenkinél egyéni műfaj. Nálam ebben a könnycseppben a teljes gyerekkorom, anyai nagyapám iránti rajongásom, a fociban elátkozott nemzedékem esszenciája van benne. És akkor most próbáljuk elmagyarázni azoknak, miben áll a labdarúgás és a nemzeti öntudat szerelemittas keverékéből fakadó, szívtájékon jelentkező érzés, akik sem a játékot, sem a hazájukat nem rajongják? Lehetetlen. (…) És ezek közül is a legundorítóbb számomra a közvéleményt formálni képes fajta, az ún. írástudó, aki arra is vetemedni képes, hogy ki- és felhasználja az időben egybeeső úszók és vívók hatalmas sikereit.

Lentulai Krisztián írása a Mozgástérblog.hu-n

BM Szolgálati Ebtenyészet értékesít fiatal német juhászkutyákat; növekszik a bűnözés, embereket ölnek, rabolnak ki. Védekezzen! Ajándék: szakkönyv, póráz.

Apróhirdetés az Észak-Magyarországban

Extrém helyszínen lesz megtekinthető Gál László kézdivásárhelyi ökológus medve és ember kapcsolatát bemutató dokumentumfotó-sorozata: Európa egyetlen, Székelyföldön található mesterséges búvártavában helyezik el. A tárlatot, amely a tusnádfürdői medvék életét tükrözi tudományos keretekben, merüléssel lehet majd megtekinteni július elejétől. Mi több, a búvárkodás sörözéssel és zenehallgatással is összeköthető, a tó valóságos víz alatti kulturális és kocsmaélményt kínál a Dálnokra érkező bevállalós látogatóknak.

Székelyhon.ro

Az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő emlékére rendezett tárlat a Patrióták műhelyében készült, a Miniszterelnökség támogatásával. (…) Vándorkiállítássá azzal a szándékkal tették, hogy Wittner Mária szellemi hagyatékát, örökbecsű intelmeit a jövő nemzedékek számára is továbbadják. (…) A tárlatnyitót a helybéli Magyar Polgári Egyesület szervezte, meghívva rá Németh Szilárd kormánybiztost, országgyűlési képviselőt, aki Wittner Mária egyik legközelebbi társa volt a pesti srácok örökségéért folytatott küzdelemben. A budapesti vendég bensőséges hangú rögtönzött beszédben idézte fel „Mária nénivel” kapcsolatos emlékeit és élményeit, hangsúlyozva azt a szellemi-politikai együttműködést és együttérzést, ami a fiatal rendszerváltók/demokraták és az egykori ’56-os harcos között kialakult.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács közleményéből

Az agrárminiszter szerint a fiatalokat meg kell nyerni a kulturált borfogyasztásnak. Mint mondta, el kell fogadni, hogy nemcsak bort érdemes termelni vagy értékesíteni, hanem olyan termékeket is, mint a must, a murci, pezsgő, habzóbor, ízesített borok, boralapú koktélok, de nem szabad elutasítani olyan megoldásokat sem, mint az alkoholmentes bor – hívta fel a figyelmet.

MTI

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is megjelent szombat este Budapest egyik legkedveltebb szórakozóhelyén, ahol egy hatalmas bulival igyekezett maga mögött hagyni az Európa-bajnokságot, ahol Marco Rossi együttese nem jutott túl a csoportkörön.

Origo.hu

Mint sivatagban az oázis, úgy él és működik a Hungária körút 5–7. szám alatt a Bem József Bajtársi Egyesület.

Obsitos magazin

Péntektől megtekinthető a nagyközönség számára is a békenemez a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely körtermében. (…) Pár pohár sör és forró csoki között pattant ki a projekt ötlete Nitschmann Corinna nemezes alkotó és Póth Péter személyiségfejlesztő önismereti tréner diskurzusából közvetlenül az ukrán háború kitörése után. A terv az volt, hogy hozzunk létre egy nagy békenemezt, melynek elkészítéséhez minél többen járulnak hozzá a világ számos csücskéből.

Baon.hu

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!