Szüret 2024/9.

  • Narancs
  • 2024. február 28.

Interaktív

Mókás és dühítő gyűjtemény a heti sajtóból. Többnyire az utóbbi. 

A mai világban zűrzavar uralkodik. Egyenesen el akarják törölni azt a világot, amit Platón, Szókratész, Szent Ágoston vagy Becket Tamás ránk hagyott (…) A magyar kormány nem hátrál a józan észtől, a konzekvens gondolkodás alapszabályától, ez határozza meg a család- és az iparpolitikától a régiók összekapcsolásáig minden lépését.

Csák János a Szeged-Csanádi Egyházmegye Becket Szent Tamás-emlékülésén; MTI

KÉTIRÁNYÚ     MODELLVÁLTÁS     KIFEJEZNÉ     MÚZSÁJA

Mi egy családközpontú ország vagyunk, ezeket a modern konfigurációkat, amik itt, Európában elterjedtek, a magyarnak nem veszi be a gyomra, Svédországban ez megy, és mi békepártiak vagyunk, a svédek pedig háborúpártiak az orosz–ukrán konfliktusban.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában

Németh Zsolt, a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a génmegőrzési program záróeseményén kiemelte, hogy a muraközi ló 1972 óta önálló fajta, ez a megvalósult program a magyar lovas hagyományok egy értékes szeletét mentette meg az utókornak, erősítve nemzeti identitásunkat. Hiszen a magyar nemzet egy lovas nemzet, a muraközi ló fajtamentésében benne van múltunk, jelenünk és jövőnk is – tette hozzá.

Az Agrárminisztérium Sajtóiroda közleményéből

A miniszter felhívta a figyelmet: nyugaton szellemi támadások rombolják a közösségeket, tőlünk keletre pedig egy valódi háború szedi az áldozatait. A tárcavezető emlékeztetett: a kommunizmus volt eddig az egyetlen rendszer, amely ideológiává emelte az ember szabványosítását, a közösségek tömeggé alakítását. (…) Varga Mihály rámutatott: a mai kort ismét egy közösség nélküli ideológia próbálja meg uralni. A lepelnek azonban előbb-utóbb ismét le kell majd hullnia, mert egyedül senki nem boldogulhat, és ma éppen az egyén elsőbbsége az, ami a boldogság útjában áll.

A Pénzügyminisztérium közleményéből

„A hagyományokat szem előtt tartva a high-tech hadsereg irányába kell haladnunk” – jelentette ki dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a harcfelderítő képesség konferencián. (…) „Egy olyan szervezeti elem, alegység megalakítása miatt vagyunk itt, amelyet a történelmi múlt és a mai modern követelmények együttese ölel fel” – emlékeztetett Böröndi vezérezredes. Hozzátette: a mai magyar katona példaképe, az egykori huszár kreatív, eszes, gyors, öntevékeny, büszke, bátor könnyűlovas katonaként él az emlékezetünkben. „Ezek a harci erények jelentik a versenyképesség alapjait a jelenben is, másrészről mindazt, amit valójában magunkról gondolunk” – fogalmazott.

Honvédelem.hu

Színészi karrierje mellett valami újat próbál ki Döbrösi Laura. A 31 éves sztár arcjógaoktatónak állt, és el is mesélt mindent, amit tudni kell a módszerről. „Magabiztosságot, kontrollt ad a nőnek, aki észreveszi magán az idő változását, el lehet tüntetni vele a ráncokat, fiatalítani a vonásokat, meg lehet szüntetni az arcpuffadást, de a legnagyobb varázslat benne az, hogy elkezdünk egy intim párbeszédet folytatni az arcunkkal, támogató, szeretetteljes érintéssel közelítünk hozzá.”

Blikk

Ezt látnod kell: szexi bodyban cserél villanykörtét a magyarok egyik kedvenc énekesnője

Cím a Bors online-on

Kovács Ákos közreműködésével indít beszélgetéssorozatot a Kertész Imre Intézet

Cím az Index.hu-n

Új nevet kaphat a bajai Turisztikai Központ. A Petőfi-szigeti épületet üzemeltető Baja Marketing Kft. kezdeményezte a változtatást. (…) A többfunkciós épület szerepét jobban kifejezné a Bajai Rendezvényközpont elnevezés, érvelt a változtatás mellett a cég vezetője.

Baon.hu

A nők legnagyobb dicsősége az anyaság kampányüzenetet tartalmazó óriásplakátokkal látta el országszerte a településeket, köztük Székesfehérvárt is a Mi Hazánk Mozgalom.

Feol.hu

Rajzok múzsája lesz a Turul-madár rokona, a kerecsensólyom

Cím a Kemma.hu-n

Nem engedhetjük meg magunknak, ami ezúttal történt: az első félidőben a megbeszéltekkel ellentétben közel sem játszott jó futballt a csapat, arról nem is beszélve, hogy két gólt kaptunk.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője a Zalaegerszeg elleni vesztes meccs után, Nemzeti Sport

 

 

 

 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk