Távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő

  • narancs.hu
  • 2024. január 19.

Interaktív

Minden posztjáról lemondott és otthagyja a lapot, a Telexben lévő tulajdonrésze a céghez kerül vissza. 

Minden tisztségéről lemondott, és távozik a Telextől Dull Szabolcs volt főszerkesztő – közölte a lap pénteken. 

A közlemény felidézi, hogy Dullt az Indextől eltávolították, miután nem volt hajlandó asszisztálni "kormányközeli, kétes hírnevű és szándékú figurák" ötleteihez, távozása után mondott fel lényegében az egész stáb, majd hozták létre a Telexet.

Az átmeneti idő letelte után ennek Dull előbb Munk Veronikával társfőszerkesztője, majd később az egyszemélyes főszerkesztője lett. 2023 nyarán a közlemény szerint Dull kezdeményezésére a főszerkesztői-igazgatói posztot szétválasztották, az új főszerkesztő Német Tamás lett, Dull pedig azóta a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, de mint a közlemény fogalmaz, "az újraformált és kibővült csapatban nem találtuk meg a helyét, emiatt távozik most tőlünk".

Dull Szabolcs a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.

Dull a Facebookon hosszú posztban írt arról, hogy miért távozik a laptól, ebben megemlíti azt is, hogy a Telex struktúrájának kialakításánál "sokszor rohamtempóban rengeteg nehéz, fájdalmas üzleti, pénzügyi, szervezeti és személyi döntést kellett meghozni, amelyek óhatatlanul vitákat, konfliktusokat, feszült helyzeteket és sokszor távozásokat is szültek. A jó döntések mellé becsúszó hibásnak bizonyuló döntéseimet is csak az menti, hogy mindvégig azon voltam, hogy minél előbb megvalósíthassuk kezdeti céljainkat, és a Telex meghatározó, a legnagyobb nyilvánosságot megszólító lap legyen."

Azt is írta, hogy a cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt remélte, ki ki tudnak alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, de ezt végül nem sikerült maradéktalanul. "Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől" – írta. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk