Visszaszólt a tinik kedvenc appja Trumpnak: nem tervezik elhagyni az USA-t

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 1.

Interaktív

Közben a hírek szerint a Microsoft beszállna a buliba.

Vanessa Pappas, a kínai tulajdonban lévő TikTok vezérigazgatója videóüzenetben jelentette be: a vállalat arra számít, hogy a platform az app még jó ideig az Egyesült Államokban marad – írja a hvg.hu.

Egyelőre nem tudni, hogy Donald Trumpnak joga van-e betiltani a videómegosztó használatát, a vádak szerint az alkalmazás a felhasználókkal kapcsolatos adatokat juttat el a kínai titkosszolgálatoknak. Közben arról szólnak a hírek, hogy a Microsoft tárgyal a tulajdonossal, a ByteDance-szel arról, hogy részt vásároljon a TikTokban, így át tudná venni az amerikai felhasználók adatainak a kezelését.

Trump betiltja a fiatalok kedvenc appját

Nemzetbiztonsági problémák merültek fel a TikTok-kal szemben. Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy betiltják a kínai tulajdonban lévő TikTok videomegosztót az Egyesült Államokban. Trump az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén nyilatkozott újságíróknak helyi idő szerint péntek este, útban Floridából hazafelé. Azt mondta: "Ami pedig a TikTokot illeti, betiltjuk az Egyesült Államokban.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?